Україна-Ісландія: Чекаємо на пояснення Шевченка (відео гри)

Матч визвав не аби який ажіотаж у Рейк’явіку і не дарма. Тим, кому не пощастило потрапити на стадіон, сиділи на рідкісних та культових у заполяр'ї деревах

Національна збірна України програла Ісландії в матчі кваліфікації Кубка світу, зазначають Патріоти України. Зустріч пройшла в Рейк'явіку і завершилася з рахунком 2:0 на користь господарів поля. Дублем у другому таймі відзначився футболіст англійського "Евертона" Гілфі Сігурдссон.

На матчі був аншлаг. Всі 9800 тисяч місць були зайняті. Один із секторів став синьо-жовтим завдяки "Вірним збірній". На решти трибунах основними кольорами були барви прапору Ісландії.

На передматчевій прес-конференції наставнив збірної України Андрій Шевченко видав чимало компліментів ісландським вболівальникам. Він не помилився. У вікінгів дуже висока культура вболівання. Весь стадіон поводився, як фан-сектор. Фанати практично весь матч створювали шумову підтримку своїй команді.

Після пісень і перекличок між трибунами наставник збірної Ісландії Хеймір Хадльгрімссон підняв руки вгору і віддячив фанатам за підтримку оплесками.

Ісландці добре знаються на футболі. Вони аплодують вдалим діям своїх гравців, шаленіють, коли капітан команди Арон Гунарссон кидає свої фірмові аути і проводжають гравців з поля стоячи. Останні кілька хвилин матчу фанати теж стоять.

А після фінального свистка ніхто не розходиться. Гравці і тренери підходять до фан-трибуни і за командою капітана виконують культове вже "Ху". Вживу це дуже вражає.

Стадіон "Лаугардалсвеллур" не має трибун за воротами. Вболівальники, які не змогли потрапити на арену, дивилися матч за парканом. Найбільш винахідливі вилізли на дерева і спостерігали за грою звідти.

Взагалі арена має домашню атмосферу, є затишною і зручною для роботи. Хоч і маленькою для великої кількості людей. За 15 хвилин до матчу Хадльгрімссон пройшов через конференц-зал до свого кабінету за курткою.

Після матчу першим на прес-конференцію прийшов Шевченко. Наставник українців запитав ісландських журналістів, чому вони не прийшли на його передматчеву прес-конференцію.

Один із репортерів відповів, що Федерація футболу Ісландії не повідомила її час. Таке собі виправдання.

Хадльгрімссон прийшов у гарному настрої і багато жартував. Говорив ісландською, а потім попросив ставити йому запитання англійською. Після запитання чи хотів би він в майбутньому знову зіграти з Україною, задумався.

"Хочу знайти розумну відповідь", - пожартував ісландець.

Одним з останніх стадіон залишав капітан збірної Ісландії. Гунарссона відразу біля виходу обступили дівчатка з проханнями про фото та автограф.

"Країна завжди за нами. Вболівальники завжди підтримують збірну. Ви могли бачити це сьогодні під час матчу. Фанати і їх підтримка були просто фантастичними", - сказав Арон.

"Послідовно знищується велика російська культура": Герой України Резнікович розповів, чому він втік з України

п’ятниця, 19 квітень 2024, 20:20

Ексгенеральний директор-художній керівник Національного академічного драматичного театру імені Лесі Українки, Герой України Михайло Резнікович, який виїхав з України після початку повномасштабного вторгнення, дав інтерв'ю пропагандистському YouTube кан...

"Завдяки ним весь патріотизм вивітрився": Ексфутболіст газпромівського клубу несподівано наїхав на владу Росії

п’ятниця, 19 квітень 2024, 20:08

Роман Широков, колишній футболіст пітерського Зеніта, спонсором якого є Газпром, заявив, що влада Росії в останні роки посприяла відсутності футбольного патріотизму у РФ. Широков заявив, що саме тому після кар'єри у Зеніті він спокійно грав за принципо...