Україна має знати своїх "героїв": Знайомтесь - суддя Васильєв, котрий "відмазав" полковника МВС за керування авто у нетверезому стані

На думку судді, пояснення затриманого Ільницького про те, що не він керував автомобілем, є послідовними.

Суддя Олександр Васильєв. Фото:соцмережі

Суддя апеляційного суду Івано-Франківської області Олександр Васильєв скасував постанову міського суду про визнання екс-міліціонера, полковника Михайла Ільницького винним у керуванні автомобілем у нетверезому стані та злісній непокорі працівникам патрульної поліції. Про це йдеться в повідомленні видання Курс, передають Патріоти України.

Представники патрульної поліції Івано-Франківська в апеляційному суді не змогли довести, що екс-полковник міліції Михайло Ільницький керував автомобілем у стані алкогольного сп'яніння, вважає суддя Олександр Васильєв.

Суддя також вважає, що патрульна Ірина Бикова безпідставно вказала, що Ільницький відмовився від отримання і підписання копій протоколу, оскільки він перебував у лікарні, і медики засвідчили, що він потребує допомоги. Зазначив, що Бикова не пояснила йому права при затриманні, роз’яснивши їх уже в лікарні, чим порушила його права на захист.

Михайло Ільницький

Васильєв вважає, що пояснення Ільницького про те, що не він керував автомобілем, є послідовними. Суддя наголосив, що з відео, наданих патрульними, не можна встановити, хто був за кермом, а патрульні з самого початку стверджували, що за кермом був саме Михайло Ільницький.

Як писало видання, поліцейські не надали відео, яке однозначно доводить провину затриманого. А свідчення очевидців та учасників події розділилися.

Апеляційний суд вважає, що факт перебування Ільницького за кермом не доведено, заявив Васильєв.

Що стосується постанови за злісну непокору, то в протоколі патрульних не конкретизовано, які законні розпорядження працівників поліції не виконував Ільницький. Також, на думку судді, не доведено, що Ільницький намагався покинути місце події. Постанову Івано-Франківського міського суду необхідно скасувати, заявив суддя.

Відтак суддя Васильєв задовольнив апеляційну скаргу Ільницького та скасував постанову Івано-Франківського міського суду, що визнав Ільницького винним за статтями 130 і 185 КУпАП.

Як повідомлялося раніше, в ніч з 18 на 19 червня працівники патрульної поліції Івано-Франківська за порушення ПДР зупинили "Skoda Octavia". Водій не мав ні посвідчення водія, ні "страхівки", відмовився пройти освідчення на алкоголь.

За свідченням патрульних, автомобілем керував колишній міліціонер, полковник Михайло Ільницький. Івано-Франківський міський суд визнав його винним за статтями 130 і 185 КУпАП – "водіння у нетверезому стані" та "злісна непокора поліції".

Ільницький оскаржив рішення міського суду в апеляційному. На минулому засіданні суд заслухав двох свідків – вони плуталися в показах і суперечать тому, що знято на відео.

Крім того, Ільницький поскаржився на патрульного Леоніда Гончарука, що при затриманні поліцейський зламав йому мізинець. За клопотанням прокуратури суд відсторонив Гончарука від виконання обов’язків. Рішення суду про відсторонення Гончарука викликало резонанс у соціальних мережах. На рішення суду різко відреагували топові блогери.

На захист патрульного також стали міністр МВС Арсен Аваков та начальник обласного управління Нацполіції Віктор Шкутов. 25 жовтня апеляційний суд поновив на посаді патрульного Гончарука.

Лікарі запевняли, що все нормально: Сашко Лірник розповів, від чого помер Дмитро Капранов

четвер, 18 квітень 2024, 3:25

У літератора були проблеми із серцем, через що Дмитро часто скаржився на біль. Однак медики запевняли рідних і близьких письменника, що "все нормально". Український письменник Дмитро Капранов помер 16 квітня внаслідок проблем із серцем. Таку версію озв...

"У Левка Лук'яненка воно теж було": Ірина Фаріон зробила заяву про своє комуністичне минуле

середа, 17 квітень 2024, 23:29

Те, що Герой України Лук'яненко за свої гуманістичні переконання був жорстоко репресований Радянською владою, як і Миколо Руденко, скандальна політикіню не може поставити собі в паралель співпадінь. Ірина Фаріон в інтерв’ю «Українським новинам» розпові...