Україна розпочала ракетні навчання

На Херсонщині вже випустили ракети середнього радіусу дії.

Ракетні навчання. Скрін відео

Навчання українських військ розпочалися на Херсонщині. Про це повідомляє ТСН, передають Патріоти України.

Там вже встигли випустити кілька ракет – зокрема, випробовують ракети середнього радіусу дії – С-300. Роман Юрило, пресс-секретар Повітряних сил, заявив в коментарі ТСН, що були уточнені розміри небезпечних зон виконання пусків північно-західної частини акваторії Чорного моря в бік її зменшення.

"Межа східної частини цієї зони проходить в 27-30 км від північно-західного узбережжя Криму. А безпосередньо зона пусків знаходиться в 90 км від території Криму. Це повністю виключає будь яку загрозу для мешканців півострову", - сказав він.

25 листопада Федеральне агентство повітряного транспорту РФ (Росавіація) повідомило про наміри української сторони провести ракетні стрільби в повітряному просторі над окупованим Сімферополем. Росавіація зазначила, що Україна в односторонньому порядку ухвалила рішення про проведення стрільб, і назвала район над окупованим півостровом "суверенною повітряним простором РФ".

Пізніше в українських Збройних силах уточнили, що в період з 1 по 2 грудня у південній частині України пройдуть науково-дослідні змагання Повітряних Сил ЗСУ. Силовики відзначили, що стрільби будуть здійснюватися відповідно до норм міжнародного права. Раніше з Росії повідомили, що вважають ці заходи небезпечними і такими, що порушують кордони РФ по морю.

Одночасно з цим стало відомо, що до Криму завезено потужні ракетні комплекси С-300. Росіяни пригрозили, що в разі проведення навчань можуть завдати ударів по Україні – збивати ракети та атакувати пускові установки на території Херсонської області.

В українському РНБО погрози застосування Кремлем зброї називають "спробою переведення в активну фазу гібридної війни, яку Росія веде протягом трьох останніх років". Вітчизняні військові запевняють, що стрільби відбудуться, незалежно від істеричних заяв росіян.

"Після найтемнішої ночі приходить день... Ми знаємо, що після підступної кровожерливої російської агресії настане наша Перемога!": Головнокомандувач Сирський звернувся до співвітчизників

неділя, 5 травень 2024, 9:32

Головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський у день Воскресіння Христового звернувся до воїнів та всіх українців. . Він привітав зі святом Великодня всіх українських військовослужбовців, які нині не можуть розділити радість цього святково...

В Україні будуть призначати пенсію за новими правилами: Що змінили в законі

неділя, 5 травень 2024, 9:14

В Україні ухвалили новий закон, який дозволить зараховувати при розрахунку пенсії стаж, набутий в інших крахнах. Зокрема, враховуватиметься страховий стаж, набутий в інших країнах, навіть якщо з цією країною не укладено угоду щодо пенсійного забезпечен...