"Україна в боротьбі за державність": У Києві пройшла презентація книги про створення УНР (відео)

​Справу Євгена Сверстюка продовжили через століття після історичних подій боротьби за Україну.

Скрін відео

У Києві відбулася презентація книги "Україна в боротьбі за державність", якою займався відомий український письменник Євген Сверстюк, але не встиг видати її за життя. Про це повідомляється в сюжеті 24 каналу, інформують Патріоти України.

Видання надрукували до сторіччя створення Української Народної Республіки. "У книзі описано історичні довідки і спогади учасника тих подій - письменника Михайла Шкільника. Він розповідає про створення УНР і аналізує, чому не вдалося зберегти державність", - передає видання.

Директор видавництва Віра Соловйова вважає атмосферу книги співзвучною нашій реальності. "Книга показує розквіт активності і народження нації, сплеск, підйом патріотизму. Тобто те ж саме, що ми відчуваємо сьогодні", - сказала вона.

Тираж книги "Україна в боротьбі за державність" склав півтори тисячі примірників і буде доступний у всіх публічних бібліотеках України.

У 18 років обійшла 15 військкоматів: Мережу вразила історія операторки дронів із Харкова

понеділок, 6 травень 2024, 23:49

19-річна Анастасія із Харкова стала першою операторкою БПЛА у 128-й бригаді Сил територіальної оборони Збройних сил України. До війська вона долучилася пʼять місяців тому, проте це було не легко: дівчина отримала відмову у 15 військкоматах, її не хотіл...

З якими хворобами звільняють від мобілізації - оновлений перелік

понеділок, 6 травень 2024, 23:38

У період дії воєнного стану та загальної мобілізації є громадяни України, яких не можуть призвати до армії через наявність певних хвороб. У чинному законодавстві чітко розписаний увесь їх список хвороб, передають Патріоти України. Так, у Законі України...