Українка побореться за світову шахову корону: Букмекери озвучили свій прогноз

На перемогу Марії Музичук можна поставити з високим коефіцієнтом 10,

Марія Музичук. Фото: espreso.tv

2 березня у Львові розпочнеться поєдинок за звання чемпіона світу з шахів серед жінок, в якому зустрінуться українка і володарка титулу Марія Музичук і китаянка Хоу Іфань: букмекери вважають Музичук безсумнівним фаворитом протистояння. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

На перемогу чемпіонки можна поставити з високим коефіцієнтом 10,0. Китаянка Хоу Іфань котирується з показником 1,23, а нічия - 7,0. Додамо, що букмекери дають розклади без урахування тай-брейка.

Як повідомляє газета "Команда", щоб виграти матч, потрібно набрати 5,5 очок в 10 запланованих партіях, які відбудуться 2, 3, 5, 6, 8, 9, 11, 12, 14 і 16 березня. Шахістки гратимуть з контролем часу ФІДЕ (90 хвилин на 40 ходів і 30 хвилин до кінця партії з додаванням 30-ти секунд за кожен хід, починаючи з першого). Всі партії будуть починатися о 15.00. Після четвертої партії суперниці змінять черговість кольорів.

Тай-брейк в разі нічийного результату запланований на 18 березня. Він буде складатися як мінімум з чотирьох партій в швидкі шахи (25 хвилин + 10 секунд на хід). Якщо рапід не виявить переможців, суперниці зіграють дві партії з контролем 5 хвилин + 3 секунди на хід, при нічиїй - ще дві партії. Якщо п'ять міні-матчів (тобто 10 партій) в бліц не визначився переможницю, буде проведена вирішальна партія, так званий армагеддон. У ній білі отримують 5 хвилин, чорні - на хвилину менше, але при цьому нічия на користь чорних. Трисекундна добавка починається з 61-го ходу.

Панд немає, то знайшли живу "підробку": Як китайський зоопарк дурить відвідувачів (відео)

вівторок, 7 травень 2024, 20:40

За маленьких панд у вольєрі Taizhou Zoo у провінції Цзянсу намагалися видати забарвлених собак породи чау-чау. Про те, що замість ведмежат публіці показують забарвлених цуценят розпізнали відвідувачі. На питання журналістів, представник зоопарку просто...

"Спочатку подумали, що це вибух": У кропивницькому дендропарку розбилася насмерть жінка

вівторок, 7 травень 2024, 19:14

У дендропарку Кропивницького розбилася насмерть 56-річна жінка. Вона впала з оглядового колеса. Про це «Суспільному» розповіла речниця поліції області Віталіна Бевзенко, передають Патріоти України. Поліція вже розпочала кримінальне провадження за част...