Українська "Мрія" здійснила ще один унікальний політ (фото, відео)

Сьогодні, 24 травня, Ан-225 повертається до України.

Найбільший у світі транспортний літак Ан-225 "Мрія". Фото: ЖЖ.

21 травня 2016 року найбільший у світі транспортний літак Ан-225 "Мрія" доставив з Лейпцига (Німеччина) до Абу Дабі (ОАЕ) з проміжною посадкою в Каїрі вантаж загальною вагою 169 т. Ця партія вантажу насосної станції німецької компанії MAN, перевезеної на замовлення Chapman Freeborn Airmarketing GmbH, складалася з шести частин, найважча з яких важила 80 т. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

З метою належної підготовки вантажу до перевезення фахівці "Авіаліній Антонова" надали необхідні консультації на заводі, де було виготовлено станцію. В результаті, вантаж було вчасно і безпечно доставлено до місця призначення.

Ан-225 "Мрія" – єдиний у світі літак, здатний транспортувати 169 тон різнорідного за своїми характеристиками (вагою, розмірои, несиметричною площиною опорної поверхні та іншими) вантажу. До того ж, використання Ан-225 дозволило суттєво зменшити вартість перевезення у порівнянні з доставкою цього вантажу двома літаками Ан-124-100 "Руслан".

Комерційний рейс з Лейпцига до Абу Дабі було виконано після двічі прем'єрного візиту Ан-225 до Австралії. Адже цей літак не лише доставив генератор до міста Перта, а ще й перевіз великогабаритний вантажзагальною вагою 30 тон з Перта до Мілану. Таким чином, на додаток до першого рейсу літака Ан-225 "Мрія" до Австралії був виконаний перший комерційний рейс найбільшого в світі літака з цього континенту.

Сьогодні, 24 травня, Ан-225 повертається до України.

Хто б сумнівався: Міжнародні експерти знайшли порушення в справі Коломойського

п’ятниця, 26 квітень 2024, 12:27

У справі бізнесмена Ігоря Коломойського, який знаходиться під вартою за підозрою у заволодінні коштами «Приватбанку», є порушення одразу трьох статей Європейської конвенції з прав людини (ЄКПЛ). Такого висновку дійшли експерти моніторингової місії IAC ...

У фінському місті на кордоні з Росією зрізали прапор України

п’ятниця, 26 квітень 2024, 11:59

Український прапор, що майорів перед мерією фінсько міста Лаппеєнранта, за останній тиждень двічі зазнав вандалізму. Про це повідомляє Yle, передають Патріоти України. Невідомі обрізали мотузки, на яких тримався прапор, після чого він опинився на земл...