Український літак "Антей" здивував весь світ: Він приземлився посеред пустелі в Малі (відео)

На це ж летовище відмовилися сідати європейські перевізники після того, як побили ґвинти та дістали інші пошкодження літаків.

Літак "Антей". Фото: Цензор.НЕТ

До колекції звершень вітчизняної авіації додано ще одну сторінку. Українські літаки "Мрія" та "Антей" стали найпопулярнішими в світі. У 2016 році любителі авіації найчастіше відслідковували на спеціальних авіасайтах саме перельоти наших гігантів, і за популярністю з ними зміг позмагатися лише літак Папи Римського під час його турне по Європі, йдеться в сюжеті ТСН. Про це повідомляють Патріоти України.

Цього ж року Ан-22 знову здивував – він здійснив приземлення на ґрунтовому аеродромі в республіці Малі. Під керуванням Віктора Гончарова лайнер сів на коротку та нерівну злітно-посадкову смугу. Складність полягала у відсутності посадкових систем – аеродром непросто було помітити на тлі пустелі, бо він майже ніяк не позначений.

На це ж летовище відмовилися сідати європейські перевізники після того, як побили ґвинти та дістали інші пошкодження літаків, тож український "Антей" став головним постачальником вантажів для тамтешньої місії ООН.

"Французи відмовилися сідати на цю смугу, німці теж. Вони сказали: є супер літак Ан-22, це – для нього", - розповів інженер Микола Шеїн. Український лайнер доправив багатотонний вантаж із Лейпцига. Ан-22 не надто швидкісний, рейс із дозаправкою тривав майже 10 годин. Але місія себе цілком виправдала.

Відновити найбільший у світі турбоґвинтовий літак вирішили кілька років тому – і не прогадали, кажуть на держпідприємстві "Антонов". Саме для таких рейсів, як у малійську пустелю, і потрібен "Антей". Кажуть, для нього, не потрібні ідеально рівні поверхні, як для абсолютної більшості західних літаків – українець сідає і в полі, аби тільки була кілометрова смуга та досвідчений екіпаж. Саме тому Ан-22 і здобув заслужену славу справжнього "повітряного позашляховика".

Не готові воювати: Соціологи з'ясували, в якому регіоні України найбільш поширене прагнення уникнути мобілізації

четвер, 25 квітень 2024, 18:30

Прагнення уникнути мобілізації найбільш поширене на сході. Загалом в Україні готовність до мобілізації перебуває на посередньому рівні. Такі даніоприлюднив фонд "Демократичні ініціативи" імені Ілька Кучеріва, передають Патріоти України. "Визначаючи реа...

Генконсульство України в одному з міст Польщі поновило видавання паспортів

четвер, 25 квітень 2024, 18:26

Генеральне консульство України в польському Любліні поновило видавання паспортів для виїзду за кордон громадянам, які подали заяви до 23 квітня. Українці зможуть отримати документи після їхнього доставлення до установи. Про це в коментарі "Укрінформу" ...