Український суд позбавив Фірташа $251 млн, котрі були в оліарха майже "в кишені"

Суд аргументував таке рішення тим, що клопотання та додані до нього документи не були оформлені відповідним чином, тому клопотання було повернене позивачу.

Дмитро Фірташ. Фото:www.epravda.com.ua

Южний міський суд Одеської області залишив без розгляду позов контрольованої Дмитром Фірташем кіпрської компанії Ostchem Holding Limited з вимогою щодо виконання рішення Стокгольмського арбітражу про стягнення з Одеського припортового заводу боргу в розмірі $251,2 млн. Про це йдеться в відповідному рішенні суду, оприлюдненому в Єдиному реєстрі судових рішень, зазначають Патріоти України.

"Клопотання представника Ostchem Holding Limited про визнання та надання дозволу на примусове виконання на території України рішення Арбітражного інституту Торгової палати Стокгольма по справіпро стягнення з ПАТ "Одеський припортовий завод" на користь компанії Ostchem Holding Limited $193257811,22, що становлять непогашений борг перед Ostchem Holding Limited та $57977343,37, що становлять нараховану пеню, залишити без розгляду", - йдеться в рішенні українського суду.

Суд аргументував таке рішення тим, що клопотання та додані до нього документи не були оформлені відповідним чином, тому клопотання було повернене позивачу.

Як раніше повідомлялося, Стокгольмський арбітраж задовольнив другий позов Ostchem і стягнув з ОПЗ $193,36 млн основного боргу за поставки газу і $57,8 млн пені.

В Україні запустили мапу провайдерів, які надають інтернет під час блекаутів

четвер, 25 квітень 2024, 18:59

Міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров показав мапу провайдерів з усієї України, які працюють під час відключення світла. Мапа показує, чи може провайдер у конкретному будинку дати доступ до інтернету від 4 до 72 годин під час відключен...

Українцям не платитимуть "другу пенсію" - у Раді провалили законопроєкт

четвер, 25 квітень 2024, 18:54

Народні депутати провалили у першому читанні законопроєкт про т. зв. другу пенсію - накопичувальне пенсійне забезпечення. Документ не набрав необхідної кількості голосів - за нього проголосували лише 214 нардепів. Про це повідомив перший заступник голо...