Українських пенсіонерів хочуть залишити без пільг та дострокового виходу на пенсію

Кабмін реформує пенсійне законодавство на вимогу Міжнародного валютного фонду.

Фото:nezhatin.com.ua

Українська влада не підвищуватиме пенсійний вік, проте – скоротить перелік професій і посад працівників з так званих «списків №1 і №2» зі шкідливими умовами праці, повідомляють Патріоти України з посиланням на Бизнес-Вести.

Перш за все, зміни у пенсійному законодавстві стосуватимуться тих пенсіонерів, що працювали льотчиками, металургами, шахтарями і навіть циркачами.

Також під реформування попадуть працівники гірницьких спеціальностей (інженери, маркшейдери, прохідники; робітники, зайняті в чорній металургії, трубопрокаті, коксохімічному виробництві та хімпромі; льотчики, атомники, метробудівці і ті, хто зайняті на шкідливих виробництвах, пов'язаних зі сплавами металів), а також люди, що працюють з вибухівкою, азбестом, склом, машиністи, оператори кранів, геологи та механізатори, деякі викладачі, більшість медпрацівників, слюсарі, і навіть працівники театрів і цирків.

Відтак, нині кількість працівників, які мають право на пільговий вихід на пенсію, становить 169 тисяч осіб, за першим списком та 223 – за другим. Уряд планує скоротити це число до 55 та 102 тисяч відповідно.

Планується, що тоді дефіцит Пенсійного фонду буде зменшений аж на 25,9 млн гривень.

Інновації, що рятують

п’ятниця, 19 квітень 2024, 12:55

Знов обстріл російськими терористами цивільної інфраструктури. Цього разу в Дніпрі. Треба лиш підтримувати, а не душити українські розробки, і обʼєднувати зусилля для прискорення допомоги, а не потурати політичним ревнощам. Ай-Петрі СВ — перспективний ...

Суд виніс вирок тренеру з Харківщини за згвалтування 11-річного хлопця: Шокуючі подробиці справи

п’ятниця, 19 квітень 2024, 11:44

15 квітня Городоцький районний суд Львівської області виніс вирок керівнику громадської організації “Десантно-спортивний навчально-тренувальний центр” у Чугуєві. Чоловіка визнали винним у розбещенні, сексуальному насильстві та зґвалтуванні 11-річного х...