Умеров буде оскаржувати дії Росії

Він розраховує на українську владу.

Ільмі Умеров. Фото: ІноЗМІ

Заступник керівника Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умеров збирається оскаржити той факт, що його внесли до списку терористів та екстремістів у Російській Федерації. Про це він особисто розповів під час телеефіру на каналі «112 Україна», передають Патріоти України.



«Я вже проконсультувався у свого адвоката. У січні наступного року ми будемо оскаржувати таке обурливе рішення Росії. Звичайно, ми не живемо ілюзіями. Ми розраховуємо на українську владу, яка має ніколи не забувати про проблеми в Криму. Вони мають робити все необхідне для того, щоб такі люди, як Віктор Пінчук не вносили своїх пропозицій, які можуть призвести до капітуляції України перед Росією», - сказав Умеров. Він зазначив, що до такого російського списку його внесли через позицію щодо окупації Росією Кримського півострова.



«12-го травня проти мене порушили кримінальне провадження за те, що я нібито закликав громадян до порушення територіальної цілісності Росії. Наразі триває слідств. З мене взяли розписку про невиїзд. Наразі матеріали ще не передавалися до суду, рішення немає. Але мене вже чомусь охрестили як терориста та екстреміста. Вони опублікували 7 тисяч імен осіб, які в РФ вважаються ніким», - додав заступник глави Меджлісу.

От де дешевше жити! Держстат опублікував рейтинг українських регіонів

п’ятниця, 19 квітень 2024, 7:22

Індекси споживчих цін на різні товари, включно з продуктами харчування, за перші три місяці2024 року продемонстрували підвищення в усіх регіонах, за винятком Сумської області, порівняно з аналогічним періодом попереднього року. Найбільш значний приріст...

На Закарпатті 19-річний хлопець зґвалтував дитину, справою зайнялася поліція

п’ятниця, 19 квітень 2024, 7:15

На Закарпатті правоохоронці затримали 19-річного мешканця Мукачівського району, який зґвалтував 13-річну дівчину. Про це повідомили у поліції Закарпатської області, передають Патріоти України. Про постраждалу дівчину їм повідомили у медзакладі, куди в...