Унікальна знахідка: Археологи знайшли поховання скіфа-велетня (фото)

У Дніпропетровській області було виявлено грунтове поховання скіфа ростом 190 см.

Поховання скіфа-гіганта. Фото Олександр Старий  via Facebook.

У Дніпропетровській області археологи виявили поховання скіфа-велетня. Про це розповів завідувач відділом археології Дніпропетровського національного історичного музею ім. Яворницького та голова археологічної експедиції Олександр Старий, повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Біля села Токівське Апостолівського району Дніпропетровської області було виявлено грунтове поховання скіфа. Ріст похованого скіфа становить 190 см - при тому, що в скіфську епоху люди з ростом навіть 170 см вважалися досить високими, а середній зріст становив 150 см.

"Експедиція історичного музею працювала на святилищі доби середньої бронзи, де в скіфському шарі було знайдено поховання. Грунтові поховання нетипові для скіфів, так що це є величезною рідкістю. Мабуть, це місце було непростим і для скіфів", - говорить Олександр Старий.

Поховання було трохи зіпсовано кротами, частина кісток була перемішана. На скелеті були знайдені кістяні вироби і металевий предмет, схожий на меч або ніж в дуже поганому стані.

По залишках тризни (ритуального бенкету), знайдених в могилі, археологи з'ясували, що ховали гіганта з особливими почестями - на поминальному бенкеті пригощали кінським м'ясом.

Пенсії в Україні перерахують заднім числом за лічені тижні: Ось кому збільшать одразу за місяці

п’ятниця, 10 травень 2024, 18:37

В Україні з 1 червня перерахують пенсії тим, хто продовжив працювати на заслуженому відпочинку та виконав кілька умов. Розмір прибавки залежатиме від зарплати та стажу. Про це йдеться в матеріалі OBOZ.UA. В Україні з 10,4 млн пенсіонерів працювати прод...

На вихідні в Україні буде тепло та комфортно: Синоптики уточнили прогноз погоди на 11-12 травня

п’ятниця, 10 травень 2024, 18:20

У найближчі вихідні в кількох областях України пройдуть незначні дощі, в деяких регіонах слід чекати заморозків на поверхні ґрунту, а в день на всій території країни буде помірно тепло, повідомляє Укргідрометцентр. . У суботу, 11 травня, на Чернігівщи...