Уряд Угорщини щедро профінансує "співвітчизників" на Закарпатті

Загальна сума, яка буде виділена урядом Угорщини, складає 800 мільйонів форинтів. Її отримають угорські вчителі Закарпаття, лікарі, вчителі церковних та мистецьких шкіл, де навчаються закарпатські угорці.

Жолт Шем'єн. Фото:lokal.hu

Віце-прем’єр міністр Угорщини Жолт Шем'єн заявив, що близько п’ять тисяч угорських вчителів на Закарпатті отримають по 26 000 гривень (270 тисяч форинтів) одноразової щорічної допомоги. Про це йдеться на сайті Новини Закарпаття, передають Патріоти України.

Загальна сума, яка буде виділена урядом Угорщини, складає 800 мільйонів форинтів, також одноразову допомогу отримають лікарі, вчителі церковних та мистецьких шкіл, де навчаються закарпатські угорці.

В Угорщині вже ніхто не приховує, що така допомога надається, для того, що Закарпаття не залишили етнічні угорці та ніяких інших цілей не переслідується.

Слід додати, що через так званий "план Егана" велику підтримку отримають угорські підприємці, які безповоротно можуть отримати близько 10 тисяч євро, але при тому не можуть виїхати з Закарпаття на постійне місце проживання за кордон строком до п’яти років.

Польща готує нові правила для українців із простроченими документами: Що треба знати

неділя, 28 квітень 2024, 21:25

Усі рішення про тимчасовий захист для громадян України, які перебувають у Польщі, включено до окремого закону, передають Патріоти України. За кілька днів польська влада представлять оновлений варіант цього документа, в якому буде враховано рішення уряд...

"Він не уявляє, як можна грати": Чемпіон світу нещадно розніс Мудрика після матчу з Астон Віллою

неділя, 28 квітень 2024, 21:00

Ексгравець Челсі та чемпіон світу у складі збірної Франції Франк Лебеф розкритикував українського вінгера лондонців Михайла Мудрика після гри проти Астон Вілли (2:2) в 35 турі АПЛ. За словами легендарного футболіста, Мудрик погано взаємодіє з партнерам...