"Уроды вроде Бориса Джонсона": Глава російського банку потрапив у міжнародний скандал, намагаючись догодити Лаврову (відео)

Присутні на заході аплодували словам банкіра Андрія Костіна і сміялися, нібито немає нічого незвичайного у тому, щоб образити дипломата іншої держави.

Андрій Костін. Фото: Begemot.media.

Голова правління російського банку "ВТБ" Андрій Костін назвав колишнього міністра закордонних справ Великобританії Бориса Джонсона виродком порівняно з главою МЗС РФ Сергієм Лавровим. Свою заяву він зробив на заході в МДІМВ, на якому був присутній Лавров і ректор ВНЗ Анатолій Торкунов, передають Патріоти України.

"Я вважаю, що нам вкрай пощастило, що у нас такий міністр, в міру жорсткий, в міру гнучкий, розумний, спокійний, міністр "ні", міністр "так", але те, що треба російській дипломатії... Подивіться, вибачте мене, подивіться на виродків, які є на Заході, який-небудь Джонсон та інші", - заявив він, звертаючись до аудиторії.

Присутні аплодували словам банкіра і сміялися. Костін назвав британців хорошими і розумними людьми. Але іноді, дивлячись на них, він думає: "Що ж таке відбувається!".

Пізніше прес-служба ВТБ опублікувала вибачення від імені Андрія Костіна. "Емоційне висловлювання пана Костіна, зроблене ним у стінах МДІМВ, викликане глибоким розчаруванням від кризи у відносинах між нашими країнами. Однак це не має бути підставою для грубих публічних висловлювань", - йдеться у заяві.

Джерело: РБК-Україна

Чекають трансферного вікна: На Зінченка "поклав око" один із європейських футбольних грандів

субота, 11 травень 2024, 6:38

27-річний український захисник англійського "Арсеналу" Олександр Зінченко може залишити лондонський клуб уже влітку. Про це повідомляє sport.ua з посиланням на власне джерело. За його інформацією, мюнхенська "Баварія" не відмовилися від ідеї придбання ...

Уряд змінив порядок бронювання від мобілізації на підприємствах: Що треба знати

субота, 11 травень 2024, 6:30

Кабінет міністрів вніс зміни в Порядок бронювання військовозобов’язаних за списком військовозобов’язаних під час дії воєнного стану. Згідно з документом, погодження списків військовозобов’язаних для бронювання передається від Генерального штабу Збройни...