"Усі - відомі люди. Якби кожен із них опинився на місці Бабченка, ефект був би схожим", - журналіст Іванов зі списку 47-ми

Сергій Іванов заявив, що не має підстав уважати, що силовики влаштували зустріч із потенційними жертвами заради піару чи щоб забезпечити лояльність журналістів.
Сергій Іванов. Фото: соцмережі.

Журналіст і телеведучий Сергій Іванов, якого 1 червня викликали до Служби безпеки України, повідомив, що крім нього, на зустрічі були присутні інші відомі люди, яким розповіли про обставини організації замаху на російського журналіста Аркадія Бабченка. Про це Іванов заявив у коментарі ТСН, передають Патріоти України.

За його словами, учасники зустрічі дали підписку про нерозголошення таємниці слідства. На зустрічі мова йшла про можливі нові замахи. "Усі учасники зустрічі – це відомі та публічні люди. Якби кожен із них опинився на місці Бабченка, ефект був би приблизно таким самим. Нас попередили, що ми перебуваємо у групі ризику і потенційно можемо стати мішенями бойовиків, які працюють під керівництвом російських спецслужб", – розповів Іванов.

Він додав, що з учасниками зустрічі провели "певні слідчі дії" і запропонували їм охорону. Телеведучий додав, що поки не ухвалив остаточного рішення щодо цього. Іванов підкреслив, що з урахуванням почутого вважає, що імітація вбивства Бабченка була "абсолютно законним і правильним методом для викриття організаторів і замовників". Він додав, що не має підстав уважати, що силовики влаштували зустріч заради піару чи щоб забезпечити лояльність журналістів.

"Як для піар-акції – надто великі ресурси задіяні. Можна було б зробити набагато простіше, без залучення значного оперативно-слідчого ресурсу і без участі перших керівників силового блоку держави", – пояснив він.

ТЦК загрожує повний колапс: Раді доведеться правити закон про мобілізацію

субота, 27 квітень 2024, 1:45

Як пише видання Texty, територіальні центри комплектування (ТЦК) не встигнуть актуалізувати дані усіх військовозобов’язаних за 60 днів, як того вимагає новий закон про мобілізацію, і це створить додатковий хаос, передають Патріоти України. "Управлінсь...

Не холодно і не спекотно: На вихідні настане така погода, що трапляється раз на рік - синоптик

субота, 27 квітень 2024, 0:55

На вихідних в Україні очікується чудова весняна погода з комфортною температурою. Про це повідомила синоптик Наталка Діденко на своїй сторінці Facebook. "Вихідними, 27-28 квітня, в Україні буде така погода, яка буває чи не раз на рік", - каже вона. ...