Кіноренесанс: В 2016 році в прокат вийде рекордна кількість українських фільмів

Вітчизняні кінематографісти презентували 14 українських стрічок і до кінця року в прокат вийде ще 12 фільмів.

Кадр з мультфільму "Микита Кожем'яка". Фото: Youtube.У 2016 році в кінотеатральний прокат вийде 26 українських фільмів. Така кількість вітчизняних прем'єр є рекордною за роки незалежності України, пишуть Патріоти України з поиланням на Cut Insight.

З січня по червень відбулися прем'єри 14 українських фільмів. З вересня по грудень вийде ще 12 фільмів.

Зокрема на кінець вересня запланована презентація фільму "Жива ватра" Остапа Костюка та "Осінні спогади" Алі Фахри Мусаві.

13 жовтня презентують мультфільм "Микита Кожум'яка" Манука Депояна, 14 жовтня - "Червоний" Зази Буадзе, 27 жовтня - "Чунгул" В'ячеслава і Олександра Алешечкіних.

У листопаді з'являться відразу п'ять українських фільмів. Зокрема: 3 листопада - "Бременські розбійники" Олексія Лукьянчикова, 7 листопада - "Виграти все" Дмитра Томашпольського, 10 листопада - "Гніздо Горлиці" Тараса Ткаченка, 15 листопада - "Жива" Тараса Химича та 24 листопада - "Правило бою" Олексія Шапарева.

У грудні на екрани вийдуть ще два фільми: 8 грудня - "Моя бабуся Фанні Каплан" Олени Дем'яненко і 22 грудня - "Сторожова застава" Юрія Ковальова.

У минулому році на широкі екрани вийшло 24 вітчизняні стрічки, в 2014-му - 16 фільмів, а в 2013-му - 12.

Залужний зворушив українців публікацією архівного фото в соцмережі

четвер, 9 травень 2024, 20:40

Колишній головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний, якого 9 травня президент Зеленський призначив послом України у Великій Британії, опублікував у соцмережі архівне фото з тих часів, коли він тільки починав свою військову кар’єру. Публікація на Facebook в...

На вулицях стане суттєво темніше: У Києві починають економити світло через дефіцит електрики у мережі

четвер, 9 травень 2024, 18:50

У Києві через дефіцит в енергосистемі зменшать яскравість усіх ліхтарів у місті, що дозволить досягти загальної економії не менше 20%. Про це 9 травня повідомляє пресслужба КМДА. . Уточнюється, що повністю виключати усі ліхтарі ніхто не буде. Завдяки ...