В Австралії заарештували 12-річного хлопчика, який проїхав більше тисячі кілометрів на краденому авто

​Хлопчик проїхав вже близько 1300 кілометрів, коли його зупинили правоохоронці.

12-річний школяр проїхав більше тисячі кілометрів, поки не попався поліції. Фото: hyser.com.ua.

Дорожня поліція Австралії заарештувала 12-річного хлопчика, який хотів проїхати через всю країну. Хлопчика зловили в 1300 км від його будинку в Кендаллі на східному узбережжі, повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

За інформацією детектива Кіма Фехона, дитина взяла сімейний автомобіль і поїхала. Батьки відразу ж заявили в поліцію, і правоохоронці приступили до пошуку.

Виявилося, що хлопчик планував проїхати 4 тис. кілометрів до Перта, який знаходиться на Заході країни.

"Водієм виявився 12-річний хлопчик, який їхав з Кендалла в Перт", - йдеться в заяві поліції. Відомо також, що хлопчика заарештували, але пізніше відпустили додому.

Поліція все ще з'ясовує, чому хлопчик взяв машину і спробував поїхати в Перт.

Ймовірно, йому буде пред'явлено звинувачення відповідно до закону про неповнолітніх правопорушників за три злочини, в тому числі за нездатність платити за бензин і за водіння без ліцензії, повідомили в поліції.

Подорож з Кендалла в Перт на машині була б виснажливим 40-годинним випробуванням, оскільки треба було б перетинати всю країну через найсуворіші пустелі світу, включаючи рівнину Нулларбор, де в спеці не виживає ніхто, крім місцевих тварин і чагарників.

Офіційний туристичний сайт Австралії радить відвідувачам запланувати шість днів для поїздки через Нулларбор, по шосе, відоме своєю рівною траєкторією через безплідну пустелю.

Є важливий момент: Командир пояснив, чим замінити демобілізацію в Україні, і чому вона не потрібна до завершення війни

п’ятниця, 26 квітень 2024, 6:59

Командир 93-ї окремої механізованої бригади "Холодний Яр" полковник Павло Паліса виступив проти демобілізації до кінця війни. Військовий вважає, що набагато важливіше отримати можливість частіше проводити ротації для відновлення боєздатності підрозділі...

Потрібний перекладач

п’ятниця, 26 квітень 2024, 6:59

З дипломатичної на офісно-президентську. Держдеп наголошує, що в України – проблеми зі свободою слова. Зокрема, марафон висвітлює урядову позицію…. Минулого року Держдеп наголошував на тому, що закриття трьох незалежних від влади каналів – це проблема....