В іспанській поліції повідомили подробиці затримання небезпечного російського хакера (фото)

​За даними іспанських правоохоронців, хакерство росіянина завдало збитків на суму 5 млн доларів.

Російський хакер. Фото:http://www.guardiacivil.es/

Цивільна гвардія Іспанії підтвердила, що затримала одного з найбільш важливих російських хакерів, Станіслава Лісова, якого вимагали видати в судовому порядку Сполучені Штати Америки. Про це 20 січня повідомили на офіційному сайті іспанських правоохоронців, передають Патріоти України.

Гвардійці зазначили, що арешт здійснили напередодні в аеропорту Ель-Прат, що в Барселоні. Затримання 32-річного громадянина РФ здійснили у співпраці з ФБР на основі міжнародного ордера на арешт.

Так, Лісова звинувачують у розробці, поширенні та використанні, поряд з іншими, шкідливого програмного забезпечення NeverQuest, призначеного для доступу до комп'ютерів людей і фінансових установ з метою крадіжки банківських даних, даних кредитної картки та особистих даних.

За даними іспанських поліцейських, Лісов мав справу з програмою NeverQuest, відомою серед хакерів як "Банківський троян", від 2014 року.

Розслідування, проведене Францією та Німеччиною, розкрило сервери баз даних із вкраденою інформацією про облікові записи фінансових установ із зазначенням, крім усього іншого, залишків на рахунках.

В одному з серверів, орендованих Лісовим, містяться файли з мільйонами облікових даних для доступу до даних, включно з іменами користувачів та паролями.

Використання Лісовим шкідливої програми NeverQuest призвело до фінансових втрат і здійснення фінансових транзакцій без відома клієнтів банків на суму приблизно в 5 млн доларів.

"Моя ідея набуває видимі обриси": Ганна Маляр у Берліні знімає фільм про подвиг українського народу

вівторок, 23 квітень 2024, 14:05

Ексзаступниця міністра оборони Ганна Маляр заявила, що у Берліні знімає фільм про подвиг українського народу. Про це вона написала на своїй сторінці у Facebook, передають Патріоти України. «Це все, що поки можна викладати публічно. Один із знімальних д...

Зібрали майже 3,5 млн євро на снаряди для ЗСУ: Відомі українці відповіли листом подяки народу Словаччини (текст)

вівторок, 23 квітень 2024, 13:41

Відомі українські громадські, культурні та інші публічні діячі й лідери думок підписали лист від української громадськості до словацького народу на знак подяки за збір коштів для української армії у Словаччині, повідомляють Патріоти України. У Словаччи...