У Карпатах - повний апокаліпсис: Річки та заповідне озеро Синевир завалені сміттям (фотофакти)

Найбільше сміття саме біля озера, де пластикові пляшки застряють.

Сміття - справа рук місцевих жителів. Фото: Р. Михайлюк.

Фотограф Роман Михайлюк оприлюднив знімки гір пластикових пляшок, скинутих на території природного заповідника в Закарпатті. Ситуація в заповідній зоні наближається до катастрофи, пишуть Патріоти України з посиланням на "Таймер".

"Найбільше пляшок - в річках на Закарпатті. В принципі, ця проблема по всій Україні, але там наклалася ще місцева проблема - рельєф не дозволяє робити масштабні звалища, а бідність не дозволяє вибудовувати переробні заводи", - зазначив Михайлюк.

За його словами, забруднюють заповідник не туристи, а самі місцеві жителі. Фотограф також підкреслив, що найбільше сміття бачив " біля озера Синевир, і все, що нижче за течією, до водосховища", де пляшки застряють.

"Там повний апокаліпсис, особливо зараз, коли повені принесли все, що місцеві жителі накидали на берега під гаслом" Вода все забере", - додав свідок забруднення.

Посол розповів, як змінилося ставлення Ізраїлю до українських біженців за останні два роки

п’ятниця, 19 квітень 2024, 1:45

Ізраїль став набагато відкритіший до співпраці з Україною. Українським біженцям надається безпрецедентна допомога, зокрема їм продовжують туристичні візи та дали право на роботу. Про це в інтерв’ю "Главкому" розповів посол України в Ізраїлі Євген Корні...

Безпрецедентний жест щодо іноземця: Зеленський нагородив орденом "За заслуги перед Україною" Алена Делона

четвер, 18 квітень 2024, 22:08

Президент України Володимир Зеленський нагородив легенду французького кіно Алена Делона орденом «За заслуги перед Україною». Про це повідомив посол України у Франції Вадим Омельченко у соцмережах, а також на французькому телебаченні, передають Патріоти...