В Харкові алабаї ледь не загризли дітей: Господареві собак загрожує штраф... аж у 51 гривню (фото, відео)

Поліцейські, які приїхали на виклик, застрелили одного пса - власник вимагає службової перевірки і звинувачує копів у непрофесійності, а в тому, що бійцівські собаки гуляли без намордників і без господаря, не бачить нічого страшного.

В Харкові дві великі собаки роздерли таксу і ледь не загризли дітей. Фото: nnovosti.info.

В одному з мікрорайонів Харкова дві собаки породи алабай втекли від господаря і ледь не загризли дітей, що гралися на дитячому майданчику. Перелякані люди викликали поліцейських, які застрелили одного пса. Натомість сам господар собак обурений таким вчинком копів і звинувачує їх у непрофесіоналізмі, повідомляють Патріоти України з посиланням на Надзвичайні новини.

«Одна із собак роздерла таксу. Їх чоловік випускає, що живе у приватному секторі», - розповідає місцевий мешканець Михайло.

Алабаї бігали дитячими майданчиками без намордників, без повідків і навіть без свого господаря.

«Власник вказаних собак тримав їх саме для проведення боїв. Конкретно бійцівські собаки, які натреновані для агресивних дій, для нападу на людей та тварин», - каже заступник командира батальйону патрульної поліції Роман Токар.

Собаки бігли просто на дитячий галас, що долинав зі снігової гірки. Мешканці, що були налякані бійцівськими псами, викликали патрульних, які, прибувши на місце події, викликали на підмогу фахівців з відлову тварин. Поки чекали, зуміли відігнати собак від дітей, але ті не втекли, а відбігли до житлового будинку, де якраз проходила жінка із 2-річною онукою.

«Собака спершу пробігла повз них, а потім різко розвернулась і направилась в сторону дитини», - інспектор патрульної поліції Микола.

Дівчинка та її бабуся не постраждали, а поліцейські вбили одного пса.

«Було здійснено 3 постріли, всі влучили в ціль і небезпечна тварина була знешкоджена миттєво», - каже заступник командира батальйону патрульної поліції Роман Токар.

На відео з нагрудних камер копів видно, як вони женуться за собакою, а момент вбивства тварини патрульні вирізали з етичних міркувань.

Фахівці Центру поводження із тваринами впевнені: якби пес напав на патрульного, шансів вижити у нього не було б.

«Собака була в азарті, працювала б на ураження, тим більше, ці собаки були в парі. А такі пси набагато небезпечніші, ніж поодинокі», - говорить директор КП «Центр поводження з тваринами» Юлія Шаповалова.

Другу собаку, яка зникла, копи з кінологами знайшли вранці в приватному секторі. І передали господарю.

«Вони бігають, вони всім раді, дітям, будь-хто може підійти, погладити», - каже господар собак Андрій.

Він вже багато років розводить алабаїв. Єву разом з її братом Умкою тримав у колишньої співмешканки у приватному секторі. Те, що готував собак до боїв, чоловік заперечує і не вірить, що його собаки могли на когось кидатися. Копів звинувачує у непрофесіоналізмі, мовляв, тварин треба було підгодувати, а не стріляти по них.

«Треба було якось підізвати собаку, приманити пиріжком чи булкою», - переконує чоловік.

Господар собак Андрій.

Фахівці Центру поводження із тваринами обурені. Вони стверджують: алабаї Андрія слухали лише його, ба більше - опинилися на вулиці без нагляду вже не вперше.

«Якби поруч був господар, він міг би собаку зупинити. Але оскільки поруч не було того, кого собака б послухала, вона б не стала реагувати на якусь приманку», – говорить Юлія Шаповалова.

Поки ніхто не постраждав, господареві собак загрожує штраф у розмірі 51 гривня. А те, чи правомірно копи застосували зброю, з’ясовує внутрішня перевірка.

«Я вважаю, що у поліцейського не було іншого виходу і він врятував життя дитині», - каже директор КП «Центр поводження з тваринами».

Місцеві мешканці також підтримують патрульних у їхньому вчинку.

«Я люблю собак і тварин, але я вважаю, що копи зробили правильно. Із приватного сектора дуже часто випускають собак», - скаржиться місцева мешканка Лілія.

Український легіонер героїчно витяг "Реал" у протистоянні з "Манчестер Сіті": Результати чвертьфіналів Ліги чемпіонів УЄФА

четвер, 18 квітень 2024, 6:15

У чвертьфіналі Ліги чемпіонів 2023/24 мюнхенська "Баварія" вибила лондонський "Арсенал", а українець Андрій Лунін забезпечив мадридському "Реалу" перемогу над англійським "Манчестер Сіті". . Ліга чемпіонів, 1/4 фіналу, матчі-відповіді. "Баварія" – "...

Лікарі запевняли, що все нормально: Сашко Лірник розповів, від чого помер Дмитро Капранов

четвер, 18 квітень 2024, 3:25

У літератора були проблеми із серцем, через що Дмитро часто скаржився на біль. Однак медики запевняли рідних і близьких письменника, що "все нормально". Український письменник Дмитро Капранов помер 16 квітня внаслідок проблем із серцем. Таку версію озв...