В кімнаті з газом запалив цигарку: Пенсіонер в Сумах розповів, як влаштував вибух у багатоповерхівці (фото)

59-річний чоловік, який знаходиться на постійному обліку у психіатра з відповідним діагнозом, після сімейної сварки умисно відкрив на кухні вентилі газової плити, напустивши у приміщення газу.

Фото:прес-служба ГУНП в Сумській області

В організації вибуху в сумській багатоповерхівці підозрюється 59-річний пенсіонер, який проживав у квартирі на 7-му поверсі. Про це повідомила прес-служба управління Національної поліції в Сумській області, зазначають Патріоти України.

"Один з жителів будинку, власник квартири на сьомому поверсі, 59-річний чоловік, знаходиться на постійному обліку у психіатра з відповідним діагнозом, після сімейної сварки умисно відкрив на кухні вентилі газової плити, напустив у приміщення газу і підпалив цигарку", - повідомили в поліції.

"Відразу після трагедії підозрюваний в організації вибуху був допитаний. Свою вину він повністю визнав, надавши письмове свідчення. Розповів, що задля вибуху відкрив конфорки газової плити, а коли побачив, що газ нібито виходить з неї повільно, ще й роз'єднав з допомогою ключа газову трубу, після чого розташувався в дальньому кутку кімнати з запаленою сигаретою в руці", - розповіла прес-секретар прокуратури Сумської області Наталія Науменко.

Внаслідок вибуху постраждали кілька жителів будинку. Сам чоловік отримав тілесні ушкодження та госпіталізований до реанімаційного відділення Сумської обласної клінічної лікарні з травмами голови та термічними опіками обличчя, голови, грудної клітини, рук, ніг - загальною площею близько 20 % поверхні тіла, 1-2 ступеню.

Загинула його сусідка, що проживала поверхом нижче, 64-річна пенсіонерка.

З місця події до Сумської обласної клінічної лікарні доставлена родина, що проживали у сусідній квартирі: 59-річна власниця житла, її 31-річна дочка та двоє малолітніх онуків, хлопчики 9-ти та 7-ми років. Медики надали їм всю необхідну допомогу.

За словами прес-секретаря прокуратури, у квартирі на 7-му поверсі чоловік проживав більше 20 років, останнім часом - сам. Родині пенсіонера належала ще одна квартира - на 4-му поверсі.

Сусіди зазначають, що чоловік періодично вживав спиртні напої і виявляв агресію щодо мешканців будинку. Погрозу підірвати будинок, аби його квартира нікому не дісталася, люди чули постійно, але не сприймали ці слова всерйоз.

За фактом вибуху відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст. 194 КК України (умисне знищення або пошкодження майна, що спричинило загибель людини).

Американець вчинив самопідпал біля будівлі, де судять Трампа

субота, 20 квітень 2024, 6:15

У Нью-Йорку, біля будівлі суду, де відбувався відбір присяжних у кримінальній справі експрезидента Дональда Трампа, чоловік вчинив самопідпал, повідомляє The New York Times. . Зазначається, що перед цим чоловік розкидав біля суду листочки з антиурядо...

В Одесі розпочався білкопад. Зоологи пояснили чому це відбувається і як небайдужі свідки можуть зарадити

субота, 20 квітень 2024, 5:58

Через власну допитливість білченята випадають з гнізда, а потім не можуть повернутися назад. В Одесі маленькі білочки, які нещодавно народилися, випадають з гнізд прямо на людей. Про це повідомили у комунальній установі "Одеський зоологічний парк". ....