В пам'ять про великого актора: У Києві в річницю смерті Леоніда Бикова з'явився мурал на його честь (фото)

Фасад будинку, в якому жив актор, прикрасив художник Микола Янок.

У вівторок, 11 квітня, виповнилося 38 років з дня смерті відомого українського актора Леоніда Бикова. До цієї дати художник Микола Янок прикрасив фасад будинку, в якому жив актор, символічним муралом. Про це повідомляє Сегодня, передають Патріоти України.

"Коли я вперше побачив меморіальну табличку на будинку по вулиці Туманяна, 8, мені стало соромно, і захотілося якось її оживити, що чи", - зізнався автор муралу. - Це кадр зі знаменитого фільму "В бой идут одни старики", де він в образі комполка Титаренка. Тут ще буде нотний ряд і 15 зірочок. Думаю, до завтра закінчу".

За словами чоловіка, ініціатива вшанувати пам'ять актора таким чином була його власна. Деякі мешканці будинку допомогли фінансами на фарбу.

Леонід Биков трагічно загинув в автомобільній катастрофі під Києвом 11 квітня 1979 року, йому було лише 50 років.

У будинку на вул. Туманяна, 8, актор проживав в 1975-1979 роках. Леонід Биков дуже любив рибалити на Русанівському каналі - міг сидіти за вудкою годинами.

Місцеві жителі згадують, що у нього ніколи не було "зоряної хвороби", і, незважаючи на свою популярність, він був доброзичливим. Часто ходив у магазин, де купував докторську ковбасу - дуже вже він її любив.


Хто в Україні повинен пройти базову військову підготовку і де це зробити

п’ятниця, 26 квітень 2024, 17:42

Замість строкової служби для громадян в Україні запровадять базову військову підготовку (БЗВП). Про це йдеться у змінах до закону про мобілізацію та військовий облік, який вступить у дію 18 травня, передають Патріоти України. "Українська правда. Життя...

Почала задихатися: На Полтавщині біля річки загадково померла дитина

п’ятниця, 26 квітень 2024, 17:28

На Полтавщині виявили тіло 13-річного хлопчика неподалік річки Псел. Поліція розпочала досудове розслідування. Про це повідомила пресслужба поліції регіону, передають Патріоти України. За попередньою інформацією слідства, двоє хлопців 13 та 14 років п...