В Росії футболіст, який відмовився від німецького громадянства, публічно вибачився за виконання Гімну України

Футболіст збірної Росії німець українського походження Роман Нойштедтер недавно отримав російський паспорт.

Роман Нойштедтер. Фото: stuki-druki.com.

28-річний футболіст збірної Росії Роман Нойштедтер, який нещодавно відмовився від німецького громадянства і отримав російський паспорт, висловив жаль у зв'язку з тим фактом, що в 2011 році знявся в сюжеті для українського телебачення, в кінці якого зачитав уривок з Гімну України. Про це він сказав в коментарі російському пропагандистському ресурсу "ТАСС", передають Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

У 6-хвилинному сюжеті Нойштедтер розповідає, що йому було б цікаво зіграти в опорній зоні разом з українським півзахисником Анатолієм Тимощуком. В кінці сюжету він зачитав уривок з українського гімну.

"Запрошення від Федерації футболу України мені ніколи не надходило, зі мною ніхто не говорив. Це (нібито бажання гравця виступити за збірну України) прийшло від журналістів. Може, вони таким чином хотіли пропхати мене в збірну України, я не знаю. Але знаю, що припустився помилки, не подумав, чим це може закінчитися ", - заявив футболіст.

"Мені було зовсім небагато років, я проводив свій перший повноцінний сезон у бундеслізі. Шкодую, що сказав це. А ці люди (журналісти українського телеканалу) більше зі мною ніколи не спілкувалися - вони просто зробили відео, показали його по ТБ та все", - зазначив Нойштедтер.

Одні проблеми! ТОП-10 популярних авто, які не проїдуть без поломок навіть 160 тисяч км

п’ятниця, 20 вересень 2024, 23:40

Придбання автомобіля є серйозним фінансовим рішенням, особливо в умовах війни та постійного зростання цін. Надійність машини, що надасть змогу заощадити на ремонті є одним з ключових факторів при її виборі, передають Патріоти України. Експерт в галузі ...

Батько трьох дітей повернувся з Польщі та відмовився від мобілізації: Який вирок виніс суд

п’ятниця, 20 вересень 2024, 21:30

В Україні до 3 років позбавлення волі засудили чоловіка, який отримав повістку, проте відмовився від мобілізації. На суді він стверджував, що має хронічні захворювання і не може воювати. Про це йдеться у вироку Білопільського районного суду Сумської об...