В СБУ повідомили версію обстрілу Генконсульства Польщі у Луцьку (фото)

​Слідство розглядає кілька версій інциденту, в тому числі і теракт.

Наслідки інциденту. Фото:volyn24.com

У ніч на 29 березня на четвертому поверсі адміністративної будівлі Генконсульства Республіки Польща у Луцьку стався вибух. За попередніми даними, причиною став постріл з гранатомета РПГ-26, передають Патріоти України з посиланням на прес-службу СБУ.

Слідство розглядає кілька версій інциденту, в тому числі і терористичний акт. "СБУ докладе максимум зусиль, щоб в стислі терміни встановити і затримати винних. Провокації проти Республіки Польща, які час від часу трапляються в Україні, вигідні лише одній стороні - Російській Федерації, почерк якої видно здалеку", - йдеться в повідомленні.

Також голова СБУ Василь Грицак проінформував посла Польщі в Україні Яна Пєкло про заходи, що вживаються відомством для розкриття злочину.

Як повідомлялося раніше, в Луцьку 29 березня вночі невідомі обстріляли будівлю Генконсульства Польщі. За даними поліції, ймовірно, стався вибух реактивної протитанкової гранати, в результаті чого пошкоджено вікна четвертого поверху і дах.

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін висловив обурення даною провокацією проти Генконсульства Польщі в Луцьку. "Це підлість від тих, хто проти нашої дружби з Республікою Польща. Робимо все, щоб винні були покарані", - підкреслив він.

Відсутність екіпажу дало змогу оптимізувати геометрію Manta Ray: У США завершили тестування підводного безпілотника для довготривалих місій (відео)

п’ятниця, 3 травень 2024, 3:25

Прототип безпілотного підводного апарату Manta Ray завершив випробування у воді біля узбережжя Південної Каліфорнії в лютому і березні 2024 року. Про це повідомляється на сайті DARPA. . Випробування продемонстрували гідродинамічні характеристики в мор...

У Москві палає і валиться завод, під руїнами можуть бути люди (відео)

п’ятниця, 3 травень 2024, 1:45

У Москві масштабна пожежа охопила завод із виробництва штучного каменю. . Горять три поверхи. Площа займання становить 2500 м², повністю обвалився дах будівлі, повідомляють росЗМІ. Надзвичайній ситуації надано другий ранг складності. . Для гасіння по...