"В СРСР такого понятия не было" - Пушилін запропонував позбавити в "ДНР" російську мову статусу державної (відео)

"Зробити офіційною мовою для документообігу російську. Вона усім зрозуміла, і всі її знають.Для нас важлива велика країна, ми пам'ятаємо радянське минуле, як добре жити у великій і могутній країні, яку поважає весь світ", - заявив Пушилін.

Скрін відео

У процесі спілкування з кандидатами для участі в "попередньому голосуванні", т.зв. "Голова Народної Ради" фейкової "ДНР", мінський парламентар від псевдореспубліки Денис Пушилін торкнувся теми мовного питання. Про це пише Donbass.ua, передають Патріоти України.

"Питання мови дуже делікатне. Мовне питання стало елементом поділу, політичних спекуляцій. Нам це не потрібно. І якщо ми проаналізуємо, коли з'явилося поняття "державна мова" - багато що стане зрозуміло. Припустимо, в США немає державної мови. Не було такого поняття і в СРСР.

Нам нав'язали це поняття у 1980-і роки, і з цього моменту почався розпад Радянського Союзу як такого. Тобто, це елемент поділу. Тому одна з пропозицій, яке незабаром буде винесена на широке обговорення - прибрати з Конституції ДНР поняття "державної мови".

Зробити офіційною мовою для документообігу російську. Вона усім зрозуміла, і всі її знають. У нас на території Донецької Народної Республіки проживають 138 національностей. І тут справа кожного, якою мовою користуватися і вивчати. Тоді у нас зникне момент штучного поділу.

А нам важливо все те, що нас об'єднує. Для нас важлива велика країна, ми пам'ятаємо радянське минуле, як добре жити у великій і могутній країні, яку поважає весь світ", - заявив Пушилін.

Багато сепаратистів вже підняли шум, обговорюючи пропозицію колишнього МММщика Пушиліна. Цілком можливо, що в пориві полум'яної любові до всього російського, "голову НР" затопчуть свої ж. Тим більше, що охочих прибрати Пушиліна давно вистачає.

На відео є істотна обмовка. Говорячи про те, що "як добре жити в країні, яку поважає весь світ", Пушилін зронив слово "яку боїться". Потім виправився, але слово, як відомо, не горобець. І саме страх - основний стовп, на якому стоїть путінська Росія і створені нею псевдодержави.

"Закрий рота і йди звідси": На Львівщині працівники ТЦК зупинили автівку волонтера (відео)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 19:54

Працівники одного з Територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки (ТЦК та СП) потрапили у черговий скандал. Цього разу подія сталася у Львівській області. Про це повідомляє видання "Четверта студія", посилаючись на місцеві Telegram-кана...

Український футболіст потрапив у расистський скандал у Франції

п’ятниця, 26 квітень 2024, 19:43

Півзахисник Бордо Данило Ігнатенко запам’ятався скандалом у домашньому матчі 24-го туру французької Ліги 2, у якому його клуб переміг Дюнкерк з рахунком 2:0, передають Патріоти України. Як пише L’Equipe, у цьому поєдинку українець нібито обізвав футбол...