В Україні заборонили популярний препарат від кашлю вітчизняного виробництва

​Причина заборони препарату в розпорядженні Державної служби України з лікарських засобів та контролю за наркотиками не зазначається.

В Україні заборонили сироп "Гедерін". Фото: otzovik.com.

Державна служба України з лікарських засобів та контролю за наркотиками напередодні ввела заборону на продаж і використання лікарського препарату «Гедерін» (сироп по 90 мл у флаконі з дозуючим стаканчиком в упаковці) серії 70215, виробництва ТОВ «ДКП «Фармацевтична фабрика», пишуть Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Причина заборони в розпорядженні відомства не відзначається.

У зв'язку з забороною Держслужба зобов'язала всі суб'єкти держвласності, які здійснюють реалізацію, зберігання та застосування даного препарату негайно перевірити наявність відповідної партії «Гедеріна» і вилучити її з обігу для подальшої утилізації або повернення виробнику.

Як раніше повідомляв Микола Холоденко, начальник Департаменту комунікацій Держлікслужби, розпорядження про заборону після публікації в терміновому порядку доводиться до відома кожної аптеки та інших об'єктів, і ті зобов'язані невідкладно виконати його вимоги, після чого надати звіт до територіального органу Держслужби.

Однак, щоб упевнитися, що до вас не потрапив заборонений препарат, попросіть у провізора, медсестри або лікаря сертифікат якості на сироп «Гедерін», виданий виробником. Зверніть увагу, щоб серія в ньому не збігалася із забороненою (в конкретному випадку - серія 70215).

Раніше Патріоти України повідомляли, що в Україні заборонили препарат но-шпа виробництва Угорщини, таблетки від застуди та грипу "Gripex NOC" (таблетки в блістерах №6) серії 4001795U виробництва американської компанії "Фармація Інтернешнл Інк" та фруктові льодяники "Доктор Мом" серії KFD5014 індійського виробництва "Юнік Фармасьютикал Лабораторіз".

Тоня Матвієнко розповіла, чому старша донька з'їхала від неї

неділя, 5 травень 2024, 17:04

Співачка Тоня Матвієнко в інтерв'ю програмі "Ближче до зірок" зізналася, що її старша донька Уляна з'їхалася з хлопцем. Зараз 25-річна Уляна також реалізує себе в режисурі, передають Патріоти України. «Мені її дуже не вистачає, але вона вже доросла дів...

"Вони підтримують також і Путіна": Епіфаній сказав, скільки вірян Московського патріархату лишилося в Україні

неділя, 5 травень 2024, 16:29

Предстоятель Православної церкви України Епіфаній озвучив відсоток населення України, що досі підтримує діяльність Української православної церкви Московського патріархату. Про це очільник ПЦУ заявив в інтерв'ю "Радіо Свобода", яке вийшло на Великдень,...