В Україні заборонили популярний протизапальний препарат виробництва Сербії

​Заборона препарату "Раптен 75" пов'язана з летальним результатом щодо застосування цієї серії ліків.

В Україні заборонили "Раптен 75". Фото: stada.

Державна служба України з лікарських засобів та контролю за наркотиками ввела тимчасову заборону на реалізацію і застосування серії протизапального препарату "Раптен 75", розчин для ін'єкцій, 25 мг / мл по 3 мл (75 мл) в ампулах №5, виробництва Хемофарм АД, Сербія , повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Заборона пов'язана з летальним результатом щодо застосування цієї серії препарату.

Раптен 75 застосовується для зняття больових синдромів при запальних і дегенеративних захворюваннях опорно-рухового апарату (ревматоїдний артрит, остеоартроз, біль у хребті та інших), при післяопераційному і посттравматичному больовому синдромі, гострих нападах подагри, а також при інфекційних захворюваннях ЛОР-органів з вираженим больовим синдромом і запальним процесом (включаючи отит і фаринготонзиліт).

Як повідомив Микола Холоденко, начальник Департаменту комунікацій Держлікслужби, розпорядження про заборону після публікації в терміновому порядку доводиться до відома кожної аптеки та інших об'єктів, і ті зобов'язані невідкладно виконати його вимоги, після чого надати звіт до територіального органу Держслужби.

Однак, щоб упевнитися, що до вас не потрапив заборонений препарат, зверніть увагу, щоб серія в ньому не збігалася із забороненою (в конкретному випадку - серія С600070).

Раніше Патріоти України повідомляли, що в Україні заборонили препарат но-шпа виробництва Угорщини, таблетки від застуди та грипу "Gripex NOC" (таблетки в блістерах №6) серії 4001795U виробництва американської компанії "Фармація Інтернешнл Інк", фруктові льодяники "Доктор Мом" серії KFD5014 індійського виробництва"Юнік Фармасьютикал Лабораторіз" та препарат «Гедерін» (сироп по 90 мл у флаконі з дозуючим стаканчиком в упаковці) серії 70215, виробництва ТОВ «ДКП «Фармацевтична фабрика».

"Кілька разів на тиждень фіксуються спроби заходу": У ДПСУ розповіли, де найактивніші російські ДРГ

середа, 1 травень 2024, 1:45

Найактивніша діяльність російських диверсійно-розвідувальних груп наразі фіксується на Сумщині. Вони намагаються перетнути державний кордон України у межах області по кілька разів на тиждень, передають Патріоти України. . Про це в ефірі каналу "Ми – У...

Скарги на відлов далекобійників прямо під час рейсів: У ТЦК покоментували особливості мобілізації

середа, 1 травень 2024, 0:55

Як повідомляли Патріоти України, Асоціація міжнародних автоперевізників заявила, що на Закарпатті представники ТЦК зупиняють фури і мобілізують водіїв прямо з колес. В обласному центрі комплектування відреагували. . У повідомленні Закарпатського обласн...