В Україні заборонили серію популярного сиропу від кашлю: Термінове попередження від Держслужби з лікарських засобів

Причину заборони серії препарату в розпорядженні відомства не вказали.

Сироп "Гедерін". Фото: Dnepr.Press

Державна служба України з лікарських засобів та контролю за наркотиками ввела заборону на продаж і використання лікарського препарату «Гедерін» (сироп по 90 мл у флаконі з дозуючим стаканчиком в упаковці) серії 70215, виробництва ТОВ «ДКП« Фармацевтична фабрика». Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на Вести.

Під заборону потрапила не вся продукція, а лише певна серія. Причину заборони в розпорядженні відомства не вказали. Держслужба зобов'язала всі аптеки та інші організації, які використовують, зберігають і продають цей препарат, негайно перевірити наявність відповідної партії «Гедеріна» і вилучити її з обігу для подальшої утилізації або повернення виробнику.

Щоб переконатися при покупці, що до вас не потрапив заборонений препарат, попросіть у провізора, медсестри або лікаря сертифікат якості на сироп «Гедерін», виданий виробником. Зверніть увагу, щоб серія в ньому не збігалася із забороненою (в конкретному випадку - серія 70215).

Дуже злякався? Легіонер "Шахтаря" хоче залишити Україну після обстрілів Києва

п’ятниця, 29 березень 2024, 10:58

Венесуельський нападник донецького "Шахтаря" Кевін Келсі хоче залишити український клуб, повідомляє Telegram-канал "Футбол з вертольота". За інформацією джерела, бажанням 19-річного футболіста залишити клуб є страх війни у країні, передають Патріоти Ук...

Коли буде Великдень у 2024 році і не можна робити у свято

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:55

Великдень для українців завжди був одним із найголовніших релігійних свят у році. Це перехідне свято, тобто його дата щороку змінюється, передають Патріоти України Коли Великдень 2024 року в Україні та чи зміниться його святкування через перехід на нов...