В Україні з'явилися нові телефоні шахраї, що обманюють безробітних

Треба бути особливо уважними і не передзвонювати на номери з непопулярними кодами, не поцікавившись наперед, який це оператор

Телефонне шахрайство. Фото: Версії

У Києві активізувалися шахраї, які орудують під виглядом роботодавців. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на ГолосUA.

Одна з киянок, яка стала жертвою аферистів, розповіла, що побачила на одному з сайтів, що цікавить її, вакансію і зателефонувала за номером телефону, вказаним в оголошенні. Жінці відповів автовідповідач, представившись "відділом кадрів компанії", і "попросив" з приводу працевлаштування передзвонити за номером, який починається з коду "090".

Як виявилося, киянка потрапила на номер платної лінії з тарифікацією 12 гривень за хвилину. Жодних роботодавців по той бік слухавки не було. Оператор мобільного зв'язку потім пояснив жінці, що вона дзвонила на розважальний сайт.

У підсумку киянка за 20 хвилин "співбесіди" наговорила на 360 гривень. Саме такий рахунок вона отримала перед новим роком. Жінці доведеться оплатити рахунок, оскільки вона "свідомо" зателефонувала на платну лінію "090".

Щоб не стати жертвою аферистів, треба бути особливо уважними і не передзвонювати на номери з непопулярними кодами, не поцікавившись наперед, який це оператор. Особливо має насторожити підпис під вакансією: "Резюме не розглядаються, тільки телефонні дзвінки".

Підвищення пенсій з 1 квітня зачепить не всіх українців: Все, що треба знати

четвер, 28 березень 2024, 14:37

З 1 квітня в Україні заплановане збільшення мінімальної зарплати, що вплине на деякі соціальні виплати, передають Патріоти України. Як пише biz.nv.ua, зокрема, після цього мають підвищитися пенсії громадян віком 65+ з повним страховим стажем (35 років...

"Сталося через укус кліща": Спливли подробиці смерті ексфутболіста збірної України Шершуна

четвер, 28 березень 2024, 14:24

Відомий український футболіст Богдан Шершунпомер 7 січня у Бельгії від раку мозку, до якого призвів укус кліща. При цьому лікарі надто пізно зуміли діагностувати тяжку хворобу, яка спричинила смерть ексгравця національної збірної у віці 42 років, пере...