В України є сили для швидкої мобілізації: Генштаб оприлюднив результати опитування серед резервістів

80% резервістів заявили, що якщо буде загострення ситуації на передовій, вони прийдуть.

Ілюстрація:val.ua

Військовослужбовці-резервісти готові відправитися на фронт в разі агресії. Про це заявив начальник відділення служби в резерві Генштабу Збройних сил України Михайло Щербина, передають Патріоти України з посиланням на ZN.ua.

"Ми провели соцопитування, і 80% резервістів заявили, що якщо буде загострення обстановки, вони прийдуть. Люди відслужили, віддали свій борг, і зараз живуть мирним життям, і всі говорять - поки на сході України відносне перемир'я, ми будемо займатися своїми справами.

Але якщо буде агресія, ворог спробує перевірити нашу боєздатність - ми всі прийдемо", - сказав він журналістам на військовому полігоні 1-ї окремої танкової бригади в смт Гончарівське (Чернігівська обл.).

Щербина зазначив, що на сьогоднішній день в Україні діє закон, згідно з яким всі, хто служив по мобілізації або на строковій службі, зараховуються в оперативний резерв.

"Вони зараховуються в обов'язковому порядку, без підписання контрактів. Зараз у нас дуже велика кількість таких резервістів. Лише за четверту чергу у нас звільнилися 47 тис. військовослужбовців.

Всі вони зараховані в оперативний резерв. Це відбувається так - звільнилися, місяць відпочили і з'явилися на збори. Приходять всі і приходять добровільно", - підкреслив він.

"Я знав, що росіяни гвалтують мирних жителів просто для розваги": Доброволець зі США пояснив, чому воював за Україну й планує продовжити в майбутньому

четвер, 2 травень 2024, 11:59

Каліфорнієць Метью Семпсон, ветеран війни в Іраку та Афганістані, майже два роки провів на полі бою в Україні як доброволець. Він розповів, що до початку повномасштабного вторгнення майже нічого не знав про Україну, проте знав, на що здатна країна-агре...

На Львівщині чоловік заявив, що ТЦК "викрали його дорогою на роботу" і дали повістку: Яке рішення ухвалив суд

четвер, 2 травень 2024, 10:47

У Львівській області до іспитового терміну засудили чоловіка, який отримав повістку, проте ухилився від мобілізації. На суді він заявив, що його нібито "викрали дорогою на роботу і змусили підписати документи". Про це йдеться у вироку Жовківського рай...