Вах! Хоббіти! Новий фейк кремлівських ЗМІ про українську армію порвав мережу

Один з ватажків "ДНР" заявив, що ЗСУ в районі Маріуполя створюють батальйон ісламістів-ваххабітів.

ЗСУ створили загін ваххабітів. Фото: Твіттер.Кремлівські пропагандисти і терористи "ДНР" відзначилися черговим фейком про Збройні сили України. Так, "офіційний представник Збройних сил ДНР" Едуард Басурін заявив в інтерв'ю "Известиям", що ЗСУ в районі Маріуполя створюють батальйон ісламістів, передають Патріоти України.

За його словами, у даному батальйоні нібито знаходяться близько півтисячі ваххабітів, більшість із яких - із чеченських банд, а також із Середньої Азії і з Близького Сходу, що готують "молоді кадри, яких потім відправляють до Сирії".

Також Басурін заявив, що Україна "продавала в великій кількості зброю бойовикам ІДІЛ, докази чого намагається знищити шляхом підриву складів із боєприпасами в Балаклеї".

"Ісламістські найманці знаходяться тут, Україна приймає їх до себе на службу. Це означає взаємодію з терористичними організаціями з Близького Сходу. Україна їх визнає і підтримує з ними співпрацю", - сказав терорист.

Заяву Басуріна було підхоплено кремлівськими ЗМІ і викликало фурор у соцмережах.

І це не шкода для зору! Названо головну небезпеку смартфонів

п’ятниця, 19 квітень 2024, 9:40

Головну небезпеку мобільних телефонів назвало видання The Sun із посиланням на нещодавно проведене дослідження, передають Патріоти України. Журналісти видання повідомили, що під час дослідження вчені взяли мазки з сидінь унітазів та зі смартфонів та ві...

Коханка була з ФСБ? Німецький мільярдер, оголошений мертвим шість років тому, знайшовся в Москві

п’ятниця, 19 квітень 2024, 9:32

Автори журналістського розслідування вважають, що Гауб міг втекти до Москви через тіньові оборудки з росіянами. Його коханку підозрюється у зв'язках з ФСБ. . Німецько-американський магнат роздрібної торгівлі, 64-річний мільярдер Карл-Еріван Гауб, який...