Вандалу з Луганська, який зруйнував у Києві меморіал героям Небесної сотні, суд обрав запобіжний захід (фото, відео)

​Юрія Чеканова взяли під варту на два місяці з можливістю внесення застави.

Юрій Чеканов у залі суду. Фото:уніан

Жителю Севастополя Юрію Чеканову, який зруйнував пам'ятну дошку героям Небесної сотні у центрі Києва, обрали запобіжний захід у вигляді утримання під вартою протягом двох місяців з можливістю внесення застави в розмірі 320 тис. грн. Про це повідомляє УНІАН, передають Патріоти України.

Зруйнований меморіал

Відповідне рішення прийняв Печерський районний суд Києва. Чеканова також зобов'язали здати закордонний паспорт та інші документи, які дають право виїзду з України.

У прокуратурі наполягали на взяття під варту, тому що Чеканов нібито може ухилятися від слідства, виїхавши на непідконтрольну Україні територію Луганської або Донецької областей, або ж до окупованого Криму.

Під час судових слухань Чеканов заявив активістам Майдану, що зруйнував пам'ятний знак, тому що йому не місце в центрі Києва. Активісти переконують, що він "тітушка", якого найняли, щоб вчинити провокацію.

Після засідання чоловіка доставили в слідчий ізолятор. Протягом наступних п'яти днів рішення суду може бути оскаржене.

"Ми робимо все можливе": Українські футболісти отримають посилений захист на чемпіонаті Європи

п’ятниця, 26 квітень 2024, 18:57

Німецькі органи безпеки посилено охоронятимуть збірну України під час участі в чемпіонаті Європи з футболу, який пройде влітку в ФРН. Це підтвердила федеральна міністерка внутрішніх справ Німеччини Ненсі Фезер в інтерв'ю газеті Rheinische Post, пише DW...

Оце так: У Харкові чоловік застрелив з рушниці дружину та доньку і намагався втекти

п’ятниця, 26 квітень 2024, 18:50

У Харкові поліція затримала чоловіка, якого підозрює у вбивстві доньки та дружини. За даними слідства, чоловік скоїв вбивство 24 квітня у власному будинку у Слобідському районі Харкова. Про це повідомили в пресслужбі облпрократури, передають Патріоти ...