Важкі випробування виковують героїв: На судилищі військовополонений моряк ВМСУ писав українською та вимагав перекладача

Олега Мельничука так само, як і інших 23 військовополонених, "суд" заарештував до 25 січня 2019 року.

Капітан Олег Мельничук. Фото: Фейсбук.

Український військовополонений капітан буксира "Яни Капу" Олег Мельничук в окупаційному "суді" скористався правом на перекладача, заявивши, що не розуміє російської мови. Про це повідомив його адвокат Едем Смедляєв, передають Патріоти України.

За його словами, російська сторона надала йому російсько-українського і українсько-російського перекладача. Смедляєв підкреслив, що Мельничук не визнає себе винним, він готовий відстоювати свою позицію в суді. Сторона захисту буде оскаржити рішення окупаційного суду про арешт українця.

Адвокат також повідомив, що затриманим не дають подзвонити сім'ям. Однак, як він зазначив, його підопічному вдалося зв'язатися з батьком, сказати кілька слів. Вчинок моряка викликав захват в мережі.

Мельничука так само, як і інших 23 військовополонених, "суд" заарештував до 25 січня 2019 року.

Джерело: 112 Україна

На Київщині 5 підлітків "запросили в гості" та зґвалтували малолітню дівчинку

субота, 20 квітень 2024, 18:15

У Київській області судили 5 підлітків через групове зґвалтування малолітньої дівчини. Серед підозрюваних - дорослий хлопець, студентка 1 курсу училища, яка має на утриманні дитину, учень 9 класу та дві учениці 8 і 9 класів. Про це йдеться у вироку Вас...

"Це сигнал, що надурили": Військовий-нардеп розніс позицію влади щодо демобілізації в Україні

субота, 20 квітень 2024, 17:30

Відсутність закону про демобілізацію демотивує українських військовослужбовців. Якщо влада встановить бодай якісь, але чіткі терміни для демобілізації, то це навпаки спрацює в плюс та додасть бойової наснаги Збройним силам України. Про це телеканалу "Е...