Вбивця російського посла працював особистим охоронцем Ердогана

Хоча Алтинташ не входив в команду, яка забезпечувала охорону Ердогана, він брав участь в поліцейських операціях із забезпечення безпеки президента.

Мевлют Алтинташ. Фото:https://focus.ua/

Турецький поліцейський Алтинташ з середини липня не менше восьми разів ніс службу на заходах, в яких брав участь президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган. Про це повідомляє Эхо Москвы з посиланням на турецькі ЗМІ, зазначають Патріоти України.

Хоча вбивця російського посла Андрія Карлова не входив в команду, яка забезпечувала охорону Ердогана, він брав участь в поліцейських операціях із забезпечення безпеки президента. Крім того, стала відома ще одна деталь - в ніч спроби держперевороту в Туреччині - 15 липня - Алтинташ відпросився з роботи, прикинувшись хворим. Чим саме він займався, невідомо.

Як пише ТАСС з посиланням на газету "Мілліет", поліція з'ясувала, що 22-річний вбивця російського посла протягом декількох днів проводив розвідку на місці майбутнього замаху. У номері його готелю і вдома була знайдена література про "Аль-Каїду" і організацію Фето, пов'язану з проповідником Фетхуллахом Ґюленом.

Після замаху на російського посла Алтинташ відпустив всіх відвідувачів галереї. Штурм провели двоє бійців поліцейського спецназу, які і застрелили вбивцю.

Суд "заробіток" не схвалив: На Донеччині чоловіка та жінку покарали через секс

вівторок, 23 квітень 2024, 22:15

У Донецькій області судили чоловіка та жінку, які від 2021 до 2023 року знімали пікантні відео та продавали їх у Мережі. Про це йдеться у вироку Костянтинівського міськрайонного суду Донецької області, передають Патріоти України. За даними суду, уродже...

Суд виправдав чоловіка за водіння в нетверезому стані: Що сталося

вівторок, 23 квітень 2024, 20:50

Суд у Бельгії виправдав чоловіка, якого звинувачували у водінні в нетверезому стані – у його крові виявили алкоголь, однак бельгієць його не вживав. Річ у тім, що організм чоловіка сам виробляє спиртовмісні сполуки. Про це розповідає The Guardian, пере...