Вбивство Шеремета: Слідство розробляє одну з версій, яка веде до добровольчих батальйонів

Слідство клопотало про доступ до 41 номера стільникового зв'язку, абоненти яких знаходяться в районі дислокації батальйону "Азов".

Ілюстрація:www.unian.net

Слідство у справі про вбивство українського журналіста Павла Шеремета розробляє одну з версій, за якою до вбивства причетні українські бойові батальйони. Про це йдеться в статті "Три месяца без Пал героич. Что известно по делу Шеремета", передають Патріоти України з посиланням на Українську правду.

Так, 16 серпня слідчий групи слідчих ГСУ Національної поліції Анджей Подоляк подав до Печерського райсуду ряд клопотань з проханням про черговий доступ до даних декількох мобільних номерів.

У документах йдеться про встановлення координат базових станцій операторів мобільного зв'язку "Київстар", "МТС", Lifecell, які фіксували реєстрації абонентів, які можуть бути причетні до вбивства Шеремета, за адресами:

- Донецька область, Мангушський район, с. Юр'ївка (очевидно йдеться про село Юр'ївка - ред.),

- Донецька область, Мангушський район, Урзуф,

- Донецька область, Маріуполь, проспект Нахімова.

Слідчі просили суд дозволити доступ для моніторингу абонентів в цих місцевостях в різний період часу. У статті вказується, що зазначені адреси вказують на дислокацію батальйону "Азов".

У той же час відзначається, що з членами цього батальйону у Павла Шеремета були хороші і навіть дружні стосунки.

Також слідство клопотало про доступ до 41 номера стільникового зв'язку, що належать особам, які мають стосунок до добровольчих батальйонів і можуть бути причетними до вбивства.

"Версія про причетність до вбивства представників добровольчих батальйонів дійсно розглядається, але мова йде не про "Азов", - повідомио виданню джерело, близьке до слідства.

Як відомо, один з керівників "Української правди" Павло Шеремет трагічно загинув вранці 20 липня в результаті вибуху авто керівника видання Олени Притули, в якому він знаходився.

Повечеряв улюбленою стравою з вишуканим вином: Стало відомо, що їв за кілька годин до самогубства Ернест Гемінґвей

субота, 11 травень 2024, 9:32

Видання нагадує, що Гемінґвей страждав на депресію та довго лікувався від неї. Але усе ж 1961 року за кілька тижнів до свого 62-річчя ухвалив рішення накласти на себе руки. Сталося це у невеличкому будинку в Айдахо, де геній літератури жив разом з дру...

"Чиновникам байдуже... бійці з ампутаціями змушені самі шукати кошти на протези... Міністерство соцполітики не допомагає, а лише ускладнює процес... — волонтер

субота, 11 травень 2024, 9:23

Влада здебільшого базікає про реформи, котрі країни партнери вимушені продавлювати через корупційний спротив. І навіть в найчутливіших питаннях для суспільства на час війни демонструє байдужість і некомпетентність. За словами Оксани Корчинської, Мініст...