Вчені назвали найнебезпечніших домашніх тварин

​Подряпини, отримані людиною під час гри з кішками, представляють серйозну загрозу для здоров'я.

Кішки - найнебезпечніші домашні тварини. Фото: ЖЖ.

Кішки - це аж ніяк не найдобріші і нешкідливі створення, а котячі подряпини можуть призвести до серйозних проблем зі здоров'ям. До такого висновку прийшли фахівці з Центру з профілактики та контролю захворювань в США. Вчені провели масштабне дослідження і виявили, що кішки становлять небезпеку для людини, повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

За словами експертів, саме ці тварини частіше за інших домашніх улюбленців переносять найнебезпечніші захворювання, що призводять до найсумніших наслідків для здоров'я. Дослідники відзначили, що найбільш небезпечними для людини можуть стати подряпини, які вона отримує під час гри з кішками.

Подряпини можуть привести до лихоманки та серйозних запалень, в деяких випадках це закінчується летальним результатом. Також фахівці встановили, що дорослі кішки менш небезпечні, ніж кошенята.

Лихоманка може виникнути в тому випадку, якщо господар часто цілує свого кота, гладить його, а після цього чіпає своє обличчя. У південних країнах кішки можуть заражати своїх господарів шкірними та кишковими захворюваннями, вважають фахівці. Вони радять контактувати з кішками, але після цього не доторкатися до облмччя і відразу мити руки.

Побиття дівчини представником ТЦК у Одесі: У командуванні Південь відео назвали "роботою на ворога"

вівторок, 14 травень 2024, 23:41

Керівництво оперативного командування Південь звернулося до правоохоронців щодо інциденту з дівчиною та представниками ТЦК в Одесі. Про це йдеться в заяві ОК Південь, передають Патріоти України. Також керівництво хоче дізнатися, у чиїх інтересах був ко...

Виготовляли на Буковині: Українців годували підробленими небезпечними продуктами (відео)

вівторок, 14 травень 2024, 22:50

Детективи Бюро економічної безпеки (БЕБ) викрили підпільне виробництво продуктів харчування – зокрема їжі швидкого приготування та кави. Працювали ділки у Чернівецькій області в антисанітарних умовах. Про це повідомили у БЕБ, передають Патріоти України...