Вчені виявили на Місяці гігантські підземні тунелі (фото)

У майбутньому ці утворення можуть стати ідеальною основою для створення перших місячних колоніальних поселень і науково-дослідних центрів.

Поверхня Місяця. Фото: Nevsepic.

На Місяці виявлені глибокі підземні тунелі, які можуть стати місцем перших людських колоній на супутнику Землі, пишуть Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Вчені знайшли глибоку діру на плато "Пагорби Маріуса", діаметр якої становить десятки метрів, ще в 2009 році. У минулому ж році, місія НАСА Gravity Recovery and Interior Laboratory виявила гравітаційні аномалії, які можуть вказувати на можливі порожнечі. Дослідники поставили питання, чи можуть вони бути просто горизонтальними тунелями, лавовими каналами або ж відкритими виходами магми.

Тепер же за допомогою японського апарату "Кагуя" вчені з'ясували, що поблизу отворів знаходяться великі, багатокілометрові порожнечі. Про результати своїх відкриттів вони повідомили на 48-й конференції Lunar and Planetary Science.

На Землі теж існують аналогічні підземні утворення, які виникають, коли магма охолоджується і поступово стискається, в результаті утворюючи порожній простір.

Якщо розвідувальні місії підтвердять, що на супутнику Землі і справді є глибокі підземні тунелі, то в майбутньому вони можуть стати основою для створення перших місячних колоніальних поселень і науково-дослідних центрів.

Працював на ворога: У Харкові місцевий мешканець намагався навести російські ракети по базі спецпідрозділу ГУР

вівторок, 23 квітень 2024, 14:25

У Харкові Служба безпеки затримала коригувальника російських ракетно-бомбових ударів по місту, який намагався виявити та передати російським військовим місця розташування спецпідрозділу "Кракен" Головного управління розвідки Міністерства оборони Україн...

"Моя ідея набуває видимі обриси": Ганна Маляр у Берліні знімає фільм про подвиг українського народу

вівторок, 23 квітень 2024, 14:05

Ексзаступниця міністра оборони Ганна Маляр заявила, що у Берліні знімає фільм про подвиг українського народу. Про це вона написала на своїй сторінці у Facebook, передають Патріоти України. «Це все, що поки можна викладати публічно. Один із знімальних д...