Велетні з маленькими головами і великими очима: Вчені розповіли, як будуть виглядати люди через кілька мільйонів років

Щоб перевірити гіпотезу вчених, можна згадати історію з зубами мудрості, які були добре розвинені у наших далеких предків, що харчувалися грубою їжею. У нас же вони редукувалися за непотрібністю.

Людина сьогодні і через мільйони років. Фото: ADME.

Вчені задалися питанням, як буде виглядати людина через мільйони років еволюції, якщо умови на планеті Земля будуть приблизно відповідати сучасним тенденціям і ймовірним прогнозами, пишуть Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Зріст. За останні 200 років населення розвинених країн виросло на 10 см завдяки поліпшенню умов життя та якісному харчуванню. Якщо так піде і далі, ріст чоловіків сягатиме 2 метрів, але навряд чи вище.

Шкіра стане більш темною, так як раси будуть інтенсивно змішуватися. І темна шкіра краще захистить від ультрафіолету, який буде проникати на Землю в надлишку.

Тіло. Людина буде зменшувати свої фізичні затрати за допомогою машин і роботів. Фізична сила не буде затребувана, м'язи скоротяться. Технології стануть невід'ємною частиною нашого тіла, звичайною справою стануть вбудовані чіпи і гаджети.

Руки. Постійне використання клавіатур і сенсорних екранів зробить руки і пальці тоншими і довгими.

Ноги. Тіло пристосується сидячого способу життя, довгі сильні ноги будуть не потрібні. Мала гомілкова кістка редукується, що типово для наземних звірів. Ця кістка служить для повороту стопи, що було важливо для наших предків, що лазили по деревах. Але для нас рухливість гомілки убік стала швидше шкідливою, що часто приводить до вивихів.

Пальці на ногах. Їх наші предки теж використовували для лазіння по деревах. В ряду від австралопітеків до нас пальці помітно вкоротилися, очевидно, що це не межа. Ймовірно, їх кількість теж зменшиться. Наземні тварини завжди приходять до зменшення їх числа, і рекордсменом тут є кінь.

Грудна клітка. Якщо добувати кисень з атмосфери стане все важче, легені збільшаться в розмірах. Грудна клітка також збільшиться.

Голова. До цього часу неясно, чи буде людина майбутнього володіти меншим або більшим обсягом черепа, ніж зараз. З одного боку, в порівнянні з кроманйонцями мозок людини став, як не дивно, менше. Він має менший розмір, що тільки сприяє його швидкій роботі. З іншого боку, все більше операцій кесаревого розтину дозволяють вижити дітям з великою головою. Це вплине на збільшення її середніх розмірів. Тому ймовірно, в майбутньому природних пологів не буде.

Зуби. Людство переходить на все більш м'яку їжу. Скоротиться кількість зубів і їх розміри, це спричинить за собою зменшення щелепи і рота.

Травлення. Через велику кількість легкозасвоюваної їжі кишечник стане коротшим. Слідом за ним коротшатиме і поперековий відділ хребта.

Очі. Якщо у людини буде зменшуватися рот, то його очі стануть більше, щоб компенсувати недолік міміки.

Волосяний покрив. Необхідність в ньому вже давно відпала, слід очікувати, що слідом за ним «відпаде» і саме волосся. Доля волосся на голові поки менш очевидна.

"Разом із командиром розрахунку та навідником використали тепловізори, застосували лазерну указку...": Український військовий збив вже другу російську ракету із ПЗРК Ігла

середа, 8 травень 2024, 19:42

Боєць Херсонської зенітної ракетної бригади у середу, 8 травня, збив із переносного зенітного ракетного комплексу Ігла російську крилату ракету на півдні України. Про це повідомила пресслужба командування Повітряних сил ЗСУ, передають Патріоти України....

У РФ студентів відраховують за відмову проходити навчальну практику на військових підприємствах

середа, 8 травень 2024, 18:55

У Росії студентів Балтійського державного технічного університету "Военмех" спрямовують на військові підприємства у межах навчальної практики, а в разі відмови студента проходити її - відраховують з вишу Про це повідомляє Центр національного спротиву. ...