Ветеринар, багатодітний батько і ідіот: Стала відома особа ймовірного викрадача лайнера EgyptAir

І, звичайно ж, все пов'язано з жінкою - сюжет можна було б назвати романтичним, якби все не було настільки серйозним.

Фото ймовірного викрадача. Фото: twitter.com/euronews.

Викрадач аеробуса A320 авіакомпанії EgyptAir не є терористом і захопив літак "з особистих мотивів". Подібну інформацію повідомляють різні ЗМІ і користувачі соцмереж, передають Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Так, нібито встановлено особу викрадача - ним є 27-річний викладач університету Атланти (США) Ібрахім Самаха, який вже попросив у влади Кіпру політичного притулку.

У свою чергу ТАСС, посилаючись на "Аль-Ахрам" повідомляє, що у загарбника є диплом лікаря-ветеринара, він житель єгипетської провінції Олександрія. Інформацію про це підтвердили в Олександрійському університеті, заявивши, що викрадач працює у них викладачем ветеринарії.

Різні джерела також повідомляли різні дані про походження зловмисника, називаючи його то єгиптянином, то лівійцем, то ліванцем або американцем.

Місцеві ЗМІ зазначають, що викрадач просив пілотів летіти до Стамбулу, однак лайнеру банально не вистачило б палива, тому довелося приземлитися на Кіпрі.

У той же самий час, є інформація про те, що загарбник передав якийсь лист на чотирьох аркушах своїй колишній дружині чи коханій, яка живе на Кіпрі.

Про це пишуть у соцмережах, посилаючись на дані місцевого телебачення, яке опублікувало фото зловмисника.

Також, за непідтвердженими даними, озвученим на кіпрському ТВ, у загарбника і його колишньої дружини, четверо дітей. Жінка нібито прямує в аеропорт Ларнаки.

Дана інформація породила припущення, що викрадення лайнера не було терактом. Пізніше президент Кіпру Нікос Анастасіадіс підтвердив, що викрадач не пов'язаний з терористами, а в міністерстві закордонних справ Єгипту зловмисника назвали "ідіотом".

"Він не терорист, він ідіот. Терористи - божевільні, але не тупі", - процитували єгипетського чиновника в Guardian.

Пізніше інформація про те, що загарбником є Ібрагім Самаха була спростована, а сам чоловік, який залишив літак разом з іншими пасажирами, був відпущений, повідомили в BBC.

Як повідомляли Патріоти України, вранці, 29 березня, невідомі захопили пасажирський літак авіакомпанії EgyptAir, що прямував по маршруту Олександрія - Каїр, змусивши екіпаж зробити посадку на Кіпрі.

З 4 травня ВЛК не вказуватимуть "обмежено придатний": Чого чекати чоловікам

п’ятниця, 3 травень 2024, 15:56

З 4 травня в Україні майже повністю скасували індивідуальну оцінку придатності, коли військово-лікарська комісія могла обирати формулювання "обмежено придатний", передають Патріоти України. Деталі: Цей наказ набирає чинності 4 травня. За даними видання...

Зростання цін в Україні прискориться: Нацбанк оновив прогноз з інфляції

п’ятниця, 3 травень 2024, 15:45

Темпи зростання споживчих цін в Україні впали до 3,2% р/р у березні, що суттєво нижче прогнозу НБУ. Інфляція прискориться вже найближчим часом, передають Патріоти України з посиланням на "Інфляційний звіт" Національного банку України (квітень 2024 року...