"Везти немовлят в загиджену птахами квартиру я просто не маю права": Багатодітній сім'ї київська влада "подарувала" непридатне для проживання помешкання

Жінку, яка тепер є матір'ю п'яти дітей, стан квартири відверто шокував.

Анна Олійник. Фото:http://fakty.ua

Киянці Анні Олійник, в якої торік народилися трійнята, дали квартиру з непридатними для життя умовами – в помешканні були посліди і трупи птахів. Про це повідомляють ФАКТЫ, передають Патріоти України.

Зазначається, що донечки Богдана, Домініка та Уляна 32-річної Анни з’явилися на світ завчасно – на 28-му тижні вагітності. Діти важили не більше кілограма і не могли самостійно дихати.

Довгий час сестричкам довелося провести в реанімації.

Попри те, що крихіткам уже нічого не загрожує, вони разом із мамою досі перебувають у пологовому будинку. Все через те, що їм немає, де жити. А інші двоє дітей Анни – 14-річна Катя і трирічний Микита – фактично залишилися без даху над головою.

Олійник зазначила, що у квартирі, де вона раніше жили зі старшими дітьми, крім них, прописані ще п'ятнадцять осіб

Щоб вирішити проблему з житлом, жінка розсилала листи в кілька столичних інстанцій, що керують будівництвом і розподілом житлового фонду.

"У квітні прийшов лист із райадміністрації Солом'янського району із запрошенням оглянути двокімнатну квартиру на вулиці Героїв Севастополя. І, якщо сподобається, отримати житло. Якщо чесно, першою ж думкою було: "Та що її оглядати? Власна квартира – це головне. Та ще так швидко. Будемо згодні на будь-яку!" – розповіла киянка.

За словами жінки, квартира виявилася не просто брудною. Її стан відверто шокував.

"Квартира розташована на п'ятому поверсі в будинку без ліфта, що, звичайно, не дуже зручно. Тільки коляска для трійні важить понад тридцять кілограмів – це якщо без дітей. Вхідні двері броньовані, на вигляд нова. Але, коли зайшли всередину, мене відразу збентежили купи сміття в коридорі, якийсь пух, пір'я. "Ну, гаразд, – думаю, – давно не прибирали". Зайшла в кімнату й ахнула! По кутах гори голубиного посліду, посеред кімнати – загиджений диван, навколо якого лежать трупи птахів, на підлозі валяється відірване свиняче вухо. Боже, що тут було?" – згадала жінка.

Анна одразу ж відмовилася від такого житла. Вона розіслала листи в інстанції, щоб дізнатись, чи будуть робити ремонт у цій квартирі, і за чий рахунок.

"Відтоді пройшло більше місяця, але відповідей я поки не отримала. Тільки з Солом'янської адміністрації надіслали попередження: мовляв, вирішуйте до такого-то числа брати чи ні. Інакше квартира буде запропонована іншим людям", – розповіла киянка.

Водночас киянка зізналася, що боїться, щоб у неї не забрали дітей через відмову від такої квартири.

"Знаю історію, коли ось так же багатодітна мама відмовилася від квартири, тому що житло їй не підходило. Так соціальні служби забрали у неї дітей, пояснивши це тим, що вона "не зацікавлена в поліпшенні житлових умов". Добре, батьківських прав не позбавили.

Але малюків забрали з формулюванням "до поліпшення становища". Я такого допустити не можу. Тобто виходить, що я не можу відмовитися від цього житла. А з іншого боку, везти немовлят в загиджену птахами квартиру я просто не маю права", – зазначила жінка.

"Ставтеся з повагою до людей, які своїм життям прикривають ваші дупи": Парамедикиня Пташка звернулася до Ганни Маляр

вівторок, 16 квітень 2024, 20:15

Українська парамедикиня Катерина Поліщук із позивним Пташка 16 квітня розмістила в Instagram відео, у якому звернулася до заступниці міністра оборони України у 2021–2023 роках Ганни Маляр із закликом приїхати до українських захисників на передову, щоб ...

Близький друг і колега 56-річного Дмитра Капранова назвав причину його раптової смерті

вівторок, 16 квітень 2024, 19:52

Причиною смерті 56-річного українського письменника і книговидавця Дмитра Капранова – брата-близнюка Віталія Капранова – став серцевий напад. Про це 16 квітня розповів його друг і колега Сашко Лірник, передають Патріоти України. "Мені абсолютно не хоче...