Вічна пам'ять Герою: Хлопець із Закарпаття ціною свого життя врятував дитину з-під обстрілу у зоні АТО (фото)

31-річний будівельник встиг принести дівчинку до укриття, але сам трагічно загинув - осколок потрапив у спину

Фото: "Фейсбук"

Будівельник із Закарпаття Віктор Брензович ціною власного життя врятував дитину під час обстрілів в зоні АТО. Про це ужгородський військовослужбовець 128-ї ОГПБ Іван Белецький пише на своїй сторінці у Facebook, повідомляють Патріоти України.

"Віктор Брензович поїхав на будівельні роботи в село Первомайське, яке розміщене під Донецьком, ще перед війною. Важкі бої не злякали хлопця, і він залишився допомагати місцевим жителям і 93-й бригаді", - написав Белецький.

До початку одного з обстрілів маленька Настя з мамою були недалеко від дому. Артилерія підступних терористичних покидьків вдарила по вулиці. Маму контузило, відкинувши від доньки, а дівчинка стояла в сльозах посеред двору, навколо якого падали міни важкого калібру.

Віктор, почувши з укриття у сусідньому будинку плач дівчинки, вибіг її рятувати. "Хто відчував поряд приліт артилерії, той особливо розуміє його героїзм", - пише Белецький. Вхопивши Настю на руки, він побіг до найближчого підвалу. Ввійти в двері не встиг, великий осколок розрізав його спину. Віктор загинув, але врятував дитину.

Жителі вулиці повідомили маму Віктора, яка живе у Великих Лазах Ужгородського району, про смерть сина, і попросили дозволу поховати його, як героя їх краю, в селі Первомайське. Мама дала згоду. Ховали закарпатця воїни 93-ї бригади.

"Пізніше від контузії та психологічної травми померла і мама Насті. Тепер дівчинці, як і всім жителям поряд з їх позиціями, допомагають бійці 128-ї бригади. Повага до вихідців з Закарпаття тут особлива. І підняв її простий хлопчина, що жив в бідній закарпатській хатині в селі Великі Лази", - пише Белецький.

"Хочеться зробити Героя відомим. Прикладом для кожного", - додає він. Вічна пам'ять!

Мама Віктора тримає цю історію в собі. І все, що в неї залишилось - це фото сина на стінах в її кімнаті.


Підношення Осірісу: Унікальні артефакти з золота і та інші важливі речі: Археологи знайшли скарби єгиптян VII - VI ст. до н.е.

субота, 27 липень 2024, 0:30

Археологи виявили 63 давньоєгипетські гробниці у провінції Дум’ят, яка колись була центром торгівлі. Досліджуючи поховання, вчені натрапили на численні артефакти, зокрема золоті прикраси та поховальні приношення, передають Патріоти України. Як пише Her...

На Уралі прорвало чергову дамбу водосховища. Населення рятується на дахах будинків (відео)

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:30

У Челябінській області Росії прорвало дамбу Кіалімського водосховища. Вода швидко поширюється, затоплено велику кількість будинків. Про це повідомляють російські Telegram-канали в п'ятницю, 26 липня. За інформацією управління МНС у Челябінській област...