Від профілактичних заходів до найсуворішого покарання: Експерт пояснив, як забрати п'яних водіїв з доріг (відео)

Люди повинні усвідомити і знати, що алкоголь за кермом - це в'язниця на довгі роки, пояснив адвокат.

Ілюстрація:inforesist.org

В Україні необхідно посилювати відповідальність за керування автомобілем в стані алкогольного сп'яніння, що призвело до ДТП, яка спричинила за собою смерть або травмування потерпілих. Таку думку в прямому ефірі Обозревателя висловив адвокат Яків Гольдарб, інформують Патріоти України.

"На мою думку, відповідальність за ДТП в стані алкогольного сп'яніння, що спричинило за собою смерть потерпілих або травми, необхідно посилювати. Репресивні заходи дають свій результат. Нещодавно бачив відеоролик про те, що в якійсь із східних країн застосовують фізичне покарання до таксиста, який дозволив собі сісти за кермо напідпитку. Його різками випороли трошки. Але статистика їх поліцейських говорить про те, що це допомагає", - зазначив юрист.

Гольдарб підкреслив, що потрібно також в роботі з українськими водіями вдаватися до превентивних заходів, попереджати їх про відповідальність за водіння в нетверезому стані.

"Повинен бути симбіоз: від профілактичних заходів до найсуворішого покарання без можливості умовно-дострокового звільнення, звільнення з так званого закону Савченко. Щоб люди знали, що алкоголь за кермом - це довга-довга в'язниця. В Україні це загрожує тим, що людині буде важко влаштувати своє життя в подальшому і погіршенням стану здоров'я", - вважає він.

Юрист також зазначив, що в 2016 році в Україні зросла кількість дорожньо-транспортних пригод, і це не в останню чергу пов'язано з тим, що тепер поліція перестала людей зупиняти без явного порушення правил дорожнього руху, що розслабило водіїв. Почастішали випадки водіння в нетверезому стані.

"За 2015 рік відбулося близько 135 тисяч ДТП. Загинули близько 4 тисяч чоловік. При цьому було травмовано близько 31 тисячі чоловік. За перші чотири місяці 2016 року відбулися 44 тисячі аварій, що свідчить про те, що кількість аварій зросла в порівнянні з аналогічним періодом 2015 року на 13-14%. За цей час за 2016 рік загинуло близько 900 осіб і 9 тисяч осіб травмовано", - пояснив він.

Крім повісток, військовозобов’язаним чоловікам в Україні надсилатимуть ще один документ: Що відомо

четвер, 25 квітень 2024, 10:58

За законом про мобілізацію, який набирає чинності 18 травня, всі чоловіки військовозобов'язаного віку мають протягом 60 днів з'явитися у ТЦК, щоб стати на військовий облік та оновити свої облікові дані, передають Патріоти України. Якщо вони цього не зр...

До України йде довгоочікуване потепління: Синоптики розповіли, коли температура підвищиться до +20°

четвер, 25 квітень 2024, 10:57

В Україні вже тривалий час утримується холодна та дощова погода. Втім, незабаром в регіонах очікується потепління. Про це повідомила синоптикиня Наталка Діденко, передають Патріоти України. За її словами, наприкінці тижня до України повернеться не тіл...