Від українофоба Рогозіна: Відомий український вчений-оборонник отримав паспорт РФ

Ігор Гашененко має ступінь доктора фізико-математичних наук, з 1983 року він працював в Інституті прикладної математики і механіки НАН України. Після початку війни інститут, розташований в Донецьку, добровільно перейшов під контроль "ДНР".

Рогозін вручив російські паспорти Ігорю та Людмилі Гашененкам. Фото:РИА Новости

Віце-прем'єр РФ Дмитро Рогозін вручив російські паспорти українському вченому-обороннику Ігорю Гашененку і його дружині Людмилі, які перейшли на роботу в систему російського ВПК. Про це пише РИА Новости, передають Патріоти України.

Рішення про надання громадянства Росії було прийнято на прохання керівництва колегії ВПК РФ, що отримала звернення холдингу "Високоточні комплекси" (входить в "Ростех"). З березня 2016 року вчений працює на одному із заводів холдингу, який займається створенням навігаційних систем і датчиків для Міноборони і "Роскосмосу".

2Він є кваліфікованим фахівцем у галузі прикладної телеметричної механіки і динаміки систем взаємодіючих тіл, теорії нелінійних коливань і вібрацій, що дозволило йому в короткий термін сформувати та очолити на підприємстві самі наукомісткі напрямки конструкторських робіт зі створення перспективних навігаційних систем, які орієнтовані на використання в самих різних виробах", - пояснив Рогозін.

Гашененко має ступінь доктора фізико-математичних наук, з 1983 року він працював в Інституті прикладної математики і механіки Національної академії наук України.

Після початку війни Донбасі цей інститут, розташований в Донецьку, добровільно перейшов під контроль терористичної "ДНР". З такою позицією керівництва інституту не погодилася частина співробітників, які хотіли продовжити наукову роботу на території, підконтрольній Україні.

В Україні працівників зможуть звільняти за неповідомлення про родичів, які лишилися на тимчасово окупованій території

п’ятниця, 26 квітень 2024, 14:58

У роботодавців з’явиться нова підстава для звільнення працівників - неповідомлення працівниками роботодавцю інформації щодо наявних у них зв’язків з фізичними особами, які знаходяться на тимчасово окупованій території України, передають Патріоти Україн...

Це ще не кінець! Кліматологиня попередила українців про нові бурі з пилом із Сахари

п’ятниця, 26 квітень 2024, 14:45

Пил із Сахари, що долітає до України, рідкісне явище, але воно підпорядковується атмосферній циркуляції. Влітку українцям варто очікувати його повернення. Про це в ефірі телемарафону заявила кліматологиня, фахівчиня в галузі зміни клімату та довгострок...