"Відгородити стіною": Ветеран АТО пропонує вирішити проблему з Донбасом за прикладом Ізраїлю

За словами бійця, це призведе до того, що населення остаточно захоче покинути цю територію

Між Ізраїлем та Палестиною. Фото: соцмережі

За прикладом Ізраїлю і Палестини Україні слід побудувати стіну вздовж всієї лінії сторін на Донбасі, давши можливість покинути окуповані території всім бажаючим. Після цього потрібно на якийсь час припинити всі зв'язки з захопленими територіями. Таку думку в інтерв'ю "Обозревателю" висловив ветеран АТО Іван Начовний, командир взводу танкової роти, яка обороняла Піски.

"Потрібно зробити в стіні ворота для одностороннього проходу, щоб всі люди, які хотіли б сюди потрапити - могли це зробити. Потім ворота закриваються і всі зв'язки припиняються. По-перше, це призведе до того, що всі перестануть наживатися на контрабанді та інших речах. По-друге, люди, які перебувають там перестануть отримувати підживлення у вигляді продуктів, ресурсів, грошей або навіть можливості виїхати до родичів", - сказав Начовний.

За словами ветерана АТО, це призведе до того, що населення остаточно захоче покинути цю територію. "Ті, хто там залишаться будуть змушені або переїхати в Росію, або визначатися в цьому житті, тому що їх територія без людей і працюючої промисловості нікому не буде потрібна. Ось тоді і буде видно справжнє обличчя Донбасу і стане чути його справжній голос", - підкреслив воїн.

Далі, на думку Начовного, Росія і Україна остаточно домовляться з даного питання і Москва відкличе свої війська назад. "Як тільки вони це роблять - ми отримуємо контроль над кордоном і українська армія спокійно заходить за цю стіну і відбувається красиве "знезараження" території. Після цього стіна переноситься на кордон з Росією. І ми закриваємо це питання. Виходить, що це такий собі симбіоз військового і мирного рішень", - резюмував Начовний.

В боях з російськими окупантами загинув головний сержант бригади "Хартія", орденоносець Олександр Ющенко

п’ятниця, 26 квітень 2024, 7:14

Під час виконання бойового завдання в районі населеного пункту Долинське Дніпропетровської області загинув головний сержант 13-ї бригади Національної гвардії України "Хартія" Олександр Ющенко, повідомляє пресслужба бригади. Пряма мова мера: "Штаб-сержа...

Є важливий момент: Командир пояснив, чим замінити демобілізацію в Україні, і чому вона не потрібна до завершення війни

п’ятниця, 26 квітень 2024, 6:59

Командир 93-ї окремої механізованої бригади "Холодний Яр" полковник Павло Паліса виступив проти демобілізації до кінця війни. Військовий вважає, що набагато важливіше отримати можливість частіше проводити ротації для відновлення боєздатності підрозділі...