Відібрали український паспорт, більше не громадянин: Голова СБУ розповів про антидержавну діяльність ієрарха УПЦ (МП)

Юрій Харон мав паспорти відразу трьох країн. Завдяки пильності українських прикордонників в нього тепер залишилося тільки два.

Єпископ Гедеон був громадянином відразу трьох країн? Ілюстрація: соцмережі.

Голова Служби безпеки Василь Грицак заявляє, що діяльність єпископа колишньої УПЦ Московського патріархату Гедеона (Харона) могла загрожувати національній безпеці України. Про це він сказав під час брифінгу, відповідаючи на питання, чи з'явилися нові дані про діяльність єпископа Гедеона, передають Патріоти України.

"Юрій Харон, він же Гедеон, дійсно мав, за нашими даними ... володів паспортами трьох країн - паспортом громадянина України, громадянина Російської Федерації і громадянина Сполучених Штатів Америки", - зазначив Грицак.
За його словами, СБУ повідомила Державну міграційну службу України щодо даних, згідно з якими діяльність єпископа Гедеона загрожувала національній безпеці нашої держави. "Далі було прийнято відповідне рішення і при перетині кордону у нього забрали український паспорт. І наскільки мені відомо, він перестав бути громадянином України. Йому закрили в'їзд на певний час на територію нашої держави", - повідомив голова СБУ.
На уточнення, чим саме єпископ Гедеон погрожував нацбезпеці України, Грицак підкреслив, що це оперативні дані, тому він не може їх розголошувати.
Джерело: Сегодня

Змушена залишити сцену: Катерина Кухар вся в сльозах розповіла, що отримала серйозну травму

п’ятниця, 26 квітень 2024, 19:05

Українська артистка балету Катерина Кухар у сльозах розповіла, що дістала серйозну травму і не зможе закінчити тур, передає NV. Кухар звернулася до шанувальників у сторіс в Instagram і зізналася, що надірвала м’язи під час одного зі своїх виступів. ....

"Ми робимо все можливе": Українські футболісти отримають посилений захист на чемпіонаті Європи

п’ятниця, 26 квітень 2024, 18:57

Німецькі органи безпеки посилено охоронятимуть збірну України під час участі в чемпіонаті Європи з футболу, який пройде влітку в ФРН. Це підтвердила федеральна міністерка внутрішніх справ Німеччини Ненсі Фезер в інтерв'ю газеті Rheinische Post, пише DW...