Відійти від "радянізації": Українці зможуть одружуватися за новими правилами - міністр юстиції

До прикладу, в Україні почнуть працювати пункти, де можна буде одружуватися цілодобово.

Ілюстрація:natemu.infoВже цієї осені українці будуть укладати шлюби за новими спрощеними правилами: реєструвати їх зможуть нотаріуси за прискореною процедурою, а одружуватися можна буде навіть за день. Про це розповів міністр юстиції України Павло Петренко в інтерв'ю ONLINE.UA, передають Патріоти України.

"У Мін'юсту залишилася функція реєстрації одружень, народження і смерті. Ці функції я планую передати місцевим органам влади та нотаріусам. Це буде зручно для людей", - заявив Петренко.

За його словами, таким чином ми відходимо від радянізації.

"Думаю, що новації порадують українців восени. Через кілька тижнів буде запущено кілька пілотних проектів в питанні спрощення реєстрації шлюбу. Ми спробуємо в декількох населених пунктах зробити пілотний проект, щоб люди могли одружитися протягом одного дня. Навіть можна буде укласти шлюб на годину, але це буде коштувати дорожче », - повідомив міністр.

Він додав, що працюватимуть пункти, де можна буде одружуватися цілодобово.

"Я не скажу, де саме, але це будуть міста з найбільшою кількістю туристів і молоді. Також хочемо запустити експрес-одруження в прифронтових містах. Там багато бійців, а подавати заяву і чекати 30 днів незручно", - зазначив Петренко.

Також він додав, що люди зможуть навіть одружитися за кілька годин.

"Скоро можна буде одружитися за кілька годин без зайвих бюрократичних процедур. Люди перестануть відчувати наявність держави і корупції в своєму житті", - підкреслив він.

В Україну після потепління увірветься нова хвиля холоду: Синоптикиня розповіла, чого чекати

п’ятниця, 29 березень 2024, 15:56

На вихідних 30-31 березня в Україні очікується тепла весняна погода, подекуди стовпчики термометрів піднімуться до +25 градусів. Скрізь без опадів, світитиме сонце. А з вівторка та середи очікується нова хвиля похолодання, передають Патріоти України. Т...

Прогноз невтішний: Наскільки скоротиться населення України до 2051 року - прогноз демографів

п’ятниця, 29 березень 2024, 14:56

До 2041 року населення України може скоротитися до 28,9 млн, а до 2051 року на 25,2 млн. Причиною усьому є демографічні виклики та загрози. Такий прогноз зробив Інститут демографії та проблем якості життя Національної академії наук України, повідомляє...