"Відповідальність однієї людини не можна поширювати на всіх жителів ромської національності" - Антон Геращенко про покарання для вбивці дівчинки на Одещині

В жодному разі не можна використовувати дану трагедію для розпалювання міжнаціональних конфліктів в Україні, пояснює нардеп.

Антон Геращенко. Фото:bykvu.com

У кожної національності є такі представники, які здійснюваними вчинками і діями створюють негативний імідж свого народу, але судити по одній людині про всю нації не можна. Таку думку висловив нардеп і радник міністра МВС Антон Геращенко, передають Патріоти України з посиланням на Диалог.

Коментуючи жорстоке вбивство 8-річної дівчинки, яку по-звірячому згвалтував, а потім заколов викруткою 21-річний ром, Геращенко сказав, що це жахливий злочин, але судити про те, що всі роми такі самі, неправильно.

"Негідники є і серед росіян, і серед українців, і серед поляків, арабів, німців і так далі. Саме в даному селі, конкретний представник ромської національності скоїв жахливий злочин, він підозрюється в згвалтуванні і вбивстві малолітньої дитини і він повинен понести за це відповідальність.

Але відповідальність однієї людини не можна поширювати на всіх жителів ромської національності, які проживають в цьому селі. Я впевнений, що серед ромів в Лощинівці є і хороші люди", - заявив Геращенко.

Геращенко зазначив, що ні в якому разі не можна використовувати дану трагедію для розпалювання міжнаціональних конфліктів в Україні.

"Якби я був суддею, я б йому дав за вбивство і згвалтування малолітньої дівчинки довічний термін ув'язнення. Таких людей треба ізолювати від суспільства назавжди, і на цьому конфлікт вичерпано", - підкреслив народний депутат.

Як відомо, 29 серпня, 21-річний вбивця був узятий під варту за рішенням суду строком на 2 місяці, суд проходив в Ізмаїлі. Убита ним дитина буде похована сьогодні, 30 серпня.

Раніше повідомлялося, що вбивця вліз в будинок своїх знайомих в селі Лощинівка і захотів прямо там поглумитися над дівчинкою, але дитина змогла втекти. Ром наздогнав свою жертву, заволік її в покинутий будинок, потім згвалтував і заколов викруткою.

Українка Вероніка Мірошниченко зізналась, чому потиснула руку російській тенісистці

неділя, 5 травень 2024, 13:51

Тенісистка Вероніка Мірошниченко, яка має російський паспорт, поділилась спогадами з матчів проти представниць країни-агресора. Українка розповіла, що на емоціях потиснула руку росіянці Анастасії Тиханової, однак після цього ігнорувала всіх спортсменок...

"Йому треба вчити нашу історію": Зірка українського боксу розніс Ломаченка

неділя, 5 травень 2024, 13:14

Український боксер Тарас Шелестюк висловився про позицію ексчемпіона в трьох дивізіонах Василя Ломаченка щодо вторгнення Росії в Україну, передають Патріоти України. За словами спортсмена, його співвітчизник повинен вчити історію України. «Я роблю те, ...