Відповість за все: Одеського суддю-хабарника, який стріляв у детективів, притягнуть до кримінальної відповідальності

Незважаючи на активну протидію з боку судді Бурана, рішучість і оперативність правоохоронців-антикорупціонерів унеможливила його втечу та спроби перешкоджання досудовому розслідуванню іншим чином.

Олексій Буран. Фото:newsradio.com.ua

Верховна Рада України вчора, 31 березня, надала дозвіл на притягнення до кримінальної відповідальності судді Малиновського районного суду Одеси О. М. Бурана, який 29 березня отримав неправомірну вигоду в сумі 500 тисяч гривень за ухвалення рішення у цивільній справі. Про це пише у своєму Facebook заступник Генпрокурора України Назар Холодницький, інформують Патріоти України.

Показово, що на всю операцію, з моменту проведення обшуку в помешканні судді до отримання згоди на його кримінальне переслідування від парламенту, працівникам Спеціалізованої антикорупційної прокуратури та Національного антикорупційного бюро знадобилося трохи більше 40 годин.

Незважаючи на активну протидію з боку судді Бурана, рішучість і оперативність правоохоронців-антикорупціонерів унеможливила його втечу та спроби перешкоджання досудовому розслідуванню іншим чином.

Ефективність викриття та затримання цього служителя Феміди обумовлена в першу чергу злагодженістю дій правоохоронців на всіх етапах виявлення та документування цього злочину, а також підтримкою голови Верховного Cуду України Я. М. Романюка та сприяння голови Комітету Верховної Ради України з питань правової політики та правосуддя Р. П. Князевича.

Пенсії в Україні перерахують заднім числом: Хто отримає прибавку відразу за кілька місяців

понеділок, 6 травень 2024, 9:05

В Україні у червні проведуть перерахунок пенсій для тих, хто продовжив працювати на заслуженому відпочинку. Підвищення мали провести з квітня, але статистика щодо стажу приходить із запізненням, тож у червні заплатять підвищення одразу за кілька місяці...

В Україну йдуть дощі та грози

понеділок, 6 травень 2024, 7:48

У понеділок, 6 травня, у західних, північних та в більшості центральних областей прогнозують дощі, подекуди грози, повідомляє Український гідрометеорологічний центр. . У понеділок в Україні хмарно з проясненнями.