"Він урятував від смерті цілий батальйон": В мережі пригадали подвиг Народного Героя України (фото)

Свою заслужену нагороду Михайло Драпатий отримав за командирський професіоналізм та мудрість під час виведення бійців своєї бригади з ворожого оточення.

Михайло Драпатий. Фото: Голос Конотопа.

Михайло Драпатий - воїн, якого разом із 58-ю мотопіхотною бригадою в Конотопі нагородили орденом «Народний Герой України». Ця нагорода вручається громадянам України, а також громадянам іноземних держав за видатні заслуги в обороні незалежності України та волонтерської допомоги збройним силам. Патріоти України із посиланням на konotop.in.ua пропонують вам пригадати вражаючий подвиг цього справжнього офіцера, який зміг врятувати життя багатьох своїх підлеглих.

Свою заслужену нагороду Михайло Драпатий отримав за командирський професіоналізм та мудрість під час виведення бійців своєї бригади з ворожого оточення. Він урятував від смерті цілий батальйон, який майже місяць обстрілювали з градів і мінометів. На той час пан Михайло керував 72-ю механізованою бригадою ЗСУ.

Багатостраждальний сектор Д вздовж кордону з Росією. Краснопартизанськ… Сектор, де лінія кордону окреслена кров’ю наших солдат, де наші, затиснуті з обох сторін частини обстрілювали “градами” з обох боків впродовж 22 днів. Де в багатьох закінчилась провізія і боєзапас, згоріло все включно з одягом та взуттям. Було прийнято рішення йти на прорив. Мало хто вірив, що їм удасться вирватися з ворожого оточення. Та всі повірили в нього. І він вивів їх із-під куль терористів.

Взяв на себе відповідальність, очолив та зумів вивести вцілілих бійців з оточення майор 72-ї білоцерківської мехбригади Михайло Драпатий. Пройшли практично без сну за 3 доби більше 160 км під безперервними обстрілами, по замінованим територіям, крізь засідки та інші перешкоди. Вони вийшли на танках, БМП, БТРах, самохідних гаубицях, вони врятували РСЗВ. Підрозділи 24-ї, 51-ї та 72-й механізованих бригад і 79-ї аеромобільної, а також 3-го полку спецназу і Державної прикордонної служби здійснили успішний прорив із «казана» й вийшли на з’єднання з головними силами українських військ.

“Для мене це найвища нагорода, і не тому, що вона висока, державна, а тому, що за нею стоять життя. Дякую всім, в першу чергу – волонтерам, які нас підняли з колін, дякую простому народу, який не боїться нічого, дякую своїм батькам” – сказав Михайло Драпатий під час урочистого вручення йому ордена Героя України.

Литва може допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку: Міністр виступив із заявою

четвер, 25 квітень 2024, 16:22

Литва може сприяти Україні в поверненні чоловіків призовного віку. Однак спершу варто дочекатися, як цю процедуру реалізовуватимуть у Польщі. Про це заявив міністр оборони Литви Лаурінас Кащюнас, передають Патріоти України. Очільник литовського оборонн...

Землю накриває триденна магнітна буря: Українцям розповіли, як пережити метеоудар

четвер, 25 квітень 2024, 15:44

У четвер, 25 квітня, Землю накриває магнітна буря. Вона триватиме три дні (до 27 квітня включно) і має стати останньою в цьому місяці. Про це свідчать дані Центру прогнозування космічної погоди Національного управління океанічних та атмосферних дослідж...