Вінниця обскакала, але все одно приємно: На столичному Хрещатику теж з'явилася "диво-лавка" (фотофакт)

У рамках проекту "Іменні інвестиції" в столиці була встановлена ​​перша лавочка на сонячній батареї, від якої можна заряджати смартфон.

На Хрещатику зарядити смартфон тепер можна з допомогою такої лавки. Фото: facebook

Директор КП "Київський центр розвитку міського середовища" Денис Півнев повідомив, що 22 квітня в столиці на Хрещатику була встановлена лавочка, від якої можна зарядити смартфон. Про це він написав на своїй сторінці в Facebook, опублікувавши також фото її встановлення, передають Патріоти України.

"В рамках проекту "Іменні інвестиції" була встановлена перша лавочка на сонячній батареї, потужністю - 40Вт, одягнена в загартоване скло товщиною 4 мм, в літню, ясну погоду може видати до 200 Вт енергії на годину.

Сонячна батарея складається з кремнієвих монокристалічних фотоперетворювачів з ККД близько 18,5%. Вбудований акумулятор дозволяє накопичувати заряд і забезпечити енергією навіть в темний час доби. За добу можливо повністю зарядити від 20 до 30 смартфонів, в той же час використання сонячної енергії скоротить викиди СО2 в атмосферу (близько 60 кг СО2 )", - написав Півнев.

"При виготовленні використаний масив Карпатського дуба-сухостою - це означає, що в результаті виробництва жодне живе дерево не постраждало. Дуб не був зрізаний для виготовлення лавочки, а був знайдений сухим, привезений на виробництво і перетворений в лавку. Це перша подібна лавка, встановлена в рамках проекту "Іменні інвестиції", - додав Півнев.

Перший власник мужньо прийняв свою долю: Годинник найбагатшого пасажира Титаніка продали на аукціоні за грубі гроші, вшестеро перевищивши первісну ціну лота

вівторок, 30 квітень 2024, 4:15

Золотий кишеньковий годинник, який носив найбагатший пасажир Титаніка, був проданий за 1,2 млн фунтів стерлінгів. Це вшестеро дорожче за початкову суму. Про це повідомляє The Guardian. . Годинник був проданий в суботу приватному колекціонеру з США на...

Ворогу бракує сил: Мешканців Маріуполя вербують на війну проти України

вівторок, 30 квітень 2024, 1:45

В окупованому Маріуполі російські силовики просто на вулицях агітують людей вступати до лав військ РФ. Поліцейські та військові окупаційної армії зупиняють автівки та пропонують одразу на місці підписати контракт, передають Патріоти України. . Про це ...