Вірус CopyCat атакує Android: Як врятувати свій гаджет від вторгнення

Фахівці розробили інструкцію для захисту Android.​​

Вірус CopyCat атакує гаджети з системою Android. Фото: Кореспондент.Вірус CopyCat продовжує масово атакувати користувачів Android. Найсильніше від кібератаки постраждали жителі Південно-Східної Азії. Лихо також спіткало 280 тисяч американців, пишуть Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

У зв'язку з цим експерти розробили кілька універсальних правил для захисту пристрою від вірусу.

Убезпечити смартфон можна, встановивши додаток Google Play Protect. Програма знаходить заражені об'єкти і нейтралізує їх.

Також варто оновити операційну систему до останньої версії ОС, адже відомо, що вірус атакує тільки застарілі версії системи.

Експерти підкреслюють, що не варто відкривати повідомлення MMS, через які і передається "захворювання".

І головний спосіб захистити свій пристрій від CopyCat - не відкривати всі підряд посилання, не клікати на все, що вам пропонує пошуковик.

Останній раз вірус масово атакував власників смартфонів в травні 2016 року. У систему зломщики проникли через маркет Google Play. Компанія не змогла відбити кібератаку, і нападу піддалося значна кількість пристроїв.

Це може здивувати! Які професії значно підвищують ризик деменції - дослідження

п’ятниця, 19 квітень 2024, 11:30

Вчені дійшли висновку, що рутинна робота може сприяти погіршенню когнітивних здібностей і навіть стати передумовою розвитку деменції через невисокий рівень мозкової стимуляції під час професійної діяльності. Про результати дослідження пише CNN, переда...

Німеччина припиняє фінансову допомогу для українських біженців: Стало відомо, кому саме, чому і як

п’ятниця, 19 квітень 2024, 11:28

Уряд Німеччини, зіткнувшись із великою кількістю українських біженців, які відмовляються від пропозицій щодо працевлаштування, розглядає можливість припинення фінансової підтримки для цієї групи осіб. Згідно з останніми даними, 77% українських біженців...